6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Τα Κίτρινα Γάντια» (1960) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

‘Eνας παθολογικά ζηλιάρης σύζυγος, ο Ορέστης Καλλιγαρίδης κάνει μαρτύριο τη ζωή της γυναίκας του Ρένας . Η σχέση της υπηρέτριάς τους με τον Λέανδρο, τον σωφέρ, ρίχνει λάδι στη φωτιά, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν η Ρένα δανείζει στη φίλη της Άννα ένα φόρεμα κι ένα ζευγάρι κίτρινα γάντια. Ο Ορέστης βρίσκει τα κίτρινα γάντια κάτω από ένα τραπέζι, σε κάποιο εξοχικό καφενεδάκι όπου προηγουμένως είχε πάει η Άννα με τον μνηστήρα της, και η ζήλια του φουντώνει. Παρά τις προσπάθειές του δεν καταφέρνει να ξετρυπώσει τους παράνομους εραστές. Ακολούθως έχει μια έντονη φιλονικία με τον Λέανδρο, τον οποίο θεωρεί εραστή της γυναίκας του, και δεν πιστεύει στα αυτιά του όταν ο σωφέρ τού λέει πως ήρθε να ζητήσει το χέρι της υπηρέτριας. Μια σειρά από τυχαία περιστατικά και από παρεξηγήσεις υφαίνουν μια ίντριγκα, ικανή να κλονίσει το νευρικό σύστημα του ζηλιάρη συζύγου. Τα πράγματα όμως ξεκαθαρίζουν σύντομα, η αθωότητα της συζύγου αποδεικνύεται περίτρανα, κι οι υποψίες του ζηλιάρη συζύγου περνούν σε προσωρινή ύφεση.

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης , Μίμης Φωτόπουλος , Μάρω Κοντού, Μάρθα Βούρτση, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Γκιωνάκης

*Star, Κυριακή 10/5, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή» (1996) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

null

Ο Ίθαν Χαντ είναι ένας ικανότατος κατάσκοπος που κατηγορείται άδικα για το θάνατο των µελών της οµάδας του στην προηγούμενη αποστολή τους. Ο µόνος τρόπος για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, είναι να δράσει µόνος. Ο Ίθαν θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του και όλα τα μέσα που διαθέτει και θα βρεθεί μπροστά σε µία σοκαριστική αλήθεια.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Γιον Βόιτ, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζαν Ρενό, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 10/5, στις 21:30

«Οι Εκδικητές» (2012) σκηνοθεσία Τζος Γουέντον

Ο Νικ Φιούρι είναι ο διευθυντής του διεθνούς οργανισμού S.H.I.E.L.D., που ως αποστολή του έχει την ασφάλεια του πλανήτη και την υπεράσπισή του από εξωτερικές επιθέσεις. Όταν ο σατανικός Λόκι και η φάλαγγα των εξωγήινων δυνάμεών του απειλήσουν ευθέως αυτήν την ασφάλεια, ο Νικ Φιούρι θα χρειαστεί την αφρόκρεμα της παγκόσμιας δύναμης ισχύος για να τον αποτρέψει. Πώς να συντονίσει όμως κανείς ένα τέτοιο σώμα υπερ-ηρώων, που ο καθένας πιστεύει ότι είναι ικανός για τα πάντα από μόνος του; Πώς να πείσει κανείς τον Iron Man να συνεργαστεί με τον Hulk ή τον Captain America με τη Μαύρη Χήρα, χωρίς να κινδυνέψει ο πλανήτης από την αλόγιστη και ανεξέλεγκτη δύναμή τους;

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχασνσον, Κρις Χέμσγουερθ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέρεμι Ρένερ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τομ Χίντλστον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάμιουελ Τζάκσον, Πολ Μπέτανι.

*Alpha, Κυριακή 10/5, στις 22:00

«Ταυτότητα» (2003) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Μια νύχτα με σφοδρή καταιγίδα, δέκα ταξιδιώτες, άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκουν καταφύγιο σ ένα απομονωμένο μοτέλ. Οταν, όμως, ένας-ένας αρχίζουν να δολοφονούνται μυστηριωδώς, οι παγιδευμένοι υποπτεύονται ότι ίσως δεν βρέθηκαν εκεί από σύμπτωση. Η τρομακτική αλήθεια, που ξεπερνά κάθε φαντασία, κρύβεται στην ταυτότητα του δολοφόνου…. Μήπως κάθε μας επιλογή έχει ήδη γίνει από άλλους για μας; Μήπως δεν υπάρχουν συμπτώσεις στη ζωή, αλλά η μοίρα μας είναι προκαθορισμένη; Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μανγκολντ και η παραγωγός Κάθι Κόνραντ παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο ψυχολογικό θρίλερ με ευρηματικές ανατροπές  και απρόοπτη λύση του μυστηρίου.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Ρέι Λιότα, Αλφρεντ Μολίνα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ, ΚλέαΝτιβάλ, Αμάντα Πιτ.

*Mega, Κυριακή 10/5, στις 22:50

«Ο Βυσσινόκηπος» (1999) σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη

Μεταφορά στην οθόνη του ομώνυμου έργου του Άντον Τσέχοφ. Η ώριμη αριστοκράτισσα Μαντάμ Ρανέφσκαγια, επιστρέφοντας από το Παρίσι, διαπιστώνει πως έχει χάσει την ιδιοκτησία του πανέμορφου βυσσινόκηπού της. Εκείνη συνεχίζει να ζει στο παρελθόν, αρνούμενη ν αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα, ενώ ο πρώην επιστάτης της – και νέος ιδιοκτήτης του βυσσινόκηπου – κόβει τα δέντρα, έχοντας τα δικά του σχέδια.

Παίζουν: Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Άλαν Μπέιτς, Κάτριν Κάρτλιτζ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 10/5, στις 00:00

«Overdrive» (2017) σκηνοθεσία Αντόνιο Νεγκρέτ

Τα αδέλφια Άντριου και Γκάρετ Φόστερ είναι δύο βιρτουόζοι κλέφτες, με ειδικότητα στην κλοπή πολυτελών ή συλλεκτικών αυτοκινήτων. Η τελευταία τους παράνομη αποστολή τούς θέλει στα πλούσια προάστια της νότιας Γαλλίας, προκειμένου να βάλουν χέρι σε μια εντυπωσιακή Bugatti του 1937, ανυπολόγιστης αξίας. Αντί όμως να καταλήξει το αυτοκίνητο στα χέρια τους, θα είναι τελικά αυτοί που θα καταλήξουν στα χέρια του ιδιοκτήτη του, όταν απροσδόκητα τους πιάνει επ αυτοφώρω. Ο Τζάκομο Μοριέ, ο αρχιμαφιόζους που ελέγχει την περιοχή, δεν έχει σκοπό να τους αφήσει ατιμώρητους. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να σώσουν τη ζωή τους, κι αυτός είναι να κλέψουν ως αντάλλαγμα μια Ferrari του 1962 – το πιο πολύτιμο αυτοκίνητο από την συλλογή του Μαξ Κλεμπ, του αδίστακτου και επικίνδυνου αντιπάλου του…

Παίζουν: Σκοτ Ίστγουντ, Φρέντι Θορπ, Άνα Ντε Άρμας, Γκάια Βάις.

*Alpha, Κυριακή 10/5, στις 00:50