Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποσύρει τρία βιοκτόνα ως μη αποτελεσματικά βιοκτόνα αντισηπτικά.
Πρόκειται για τα: «Erythroforte Alcohol άοσμο», «Erythroforte Alcohol με αιθέριο έλαιο φαρμακευτικού πεύκου», και «Alcohol με αιθέριο έλαιο λεβάντας».
Απαγορεύεται η διακίνηση και η πώλησή τους διότι διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφάσισε ο Οργανισμός.
Η παρούσα απόφαση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία Δουρίδας Γεώργιος οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρει από την αγορά άμεσα, αναφέρει ο ΕΟΦ.






![Καστοριά – Υποβρύχιο “Παπανικολής” από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/10/ppnkl_271026-100x70.jpg)












