Ωραίες ιδέες για την Κυριακή σου στην Καστοριά

Η πόλη σιγά σιγά ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της και ανοίγει καλοκαιρινά πανιά με ωραίες νέες ιδέες. Φορέστε τα πιο άνετα σας παπούτσια και απολαύστε την Κυριακή στην πόλη συνδυάζοντας την βόλτα και τον καφέ σας με ψυχαγωγία και ωραίες εικόνες γύρω σας.

-Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής, με έργα δυο εικαστικών της Καστοριάς που ακούν στα ονόματα Κωνσταντίνα (Νίνα) Χαρίτωνος και Δωροθέα Χαρίτωνος, σας περιμένει στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά. Ξεκίνησε χθες, Σάββατο 20 Ιουνίου και θα μπορείτε να την επισκεφθείτε καθημερινά εκτός Τρίτης από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ. μ. μέχρι και τις 25 Ιουλίου (ωράριο μουσείων).

-Στο Αρχοντικό Μπασάρα , μία ομάδα δημιουργικών ανθρώπων, παρουσιάζει μία εικαστική και οπτικοακουστική εγκατάσταση για την έμφυλη βία, η οποία ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε συνεντεύξεις γυναικών που έχουν υποστηριχθεί από το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου. Μέσα από τον διάλογο, τη βιωματική εμπειρία και την Τέχνη, η ομάδα προσπάθησε να βρει μία κοινή γλώσσα για να εκφραστεί και να μιλήσει για όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών, για όλα όσα δεν τολμάμε να μιλήσουμε: τις διαφορετικές μορφές της έμφυλης, ενδοοικογενειακής βίας.

Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές για όλους όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Καστοριά και το πλήρως ανακαινισμένο αρχοντικό Μπασάρα, να περιπλανηθούν ελεύθερα μέσα στις εικαστικές και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και να βιώσουν με όλες τις αισθήσεις τους τις εμπειρίες αυτών των γυναικών.

Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 19:00 – 22:00 | Σάββατο και Κυριακή, 11:00 – 14:00 και 19:00 – 22:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936 750 757 (κ. Μένη Κόκκινου)