Ωραίες ιδέες για την Κυριακή σου στην Καστοριά

Η πόλη σιγά σιγά ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της και ανοίγει καλοκαιρινά πανιά με ωραίες νέες ιδέες. Φορέστε τα πιο άνετα σας παπούτσια και απολαύστε την Κυριακή στην Καστοριά συνδυάζοντας την βόλτα και τον καφέ σας με ψυχαγωγία και ωραίες εικόνες γύρω σας.

-Από τις τις 10:00 -14:00 οικογενειακώς και με τους φίλους σας μπορείτε να συμμετέχετε στο εικαστικό δρώμενο της πόλης, που θα γίνει στο σκαλόδρομο της 11ης Νοεμβρίου (δίπλα στην Εθνική τράπεζα), υπό την καθοδήγηση των εικαστικών Διαμαντοπούλου Άννα, Στεργίου Μαρία, Χαρίτωνος Δωροθέα. Ντυθείτε κατάλληλα, φορέστε γάντια και καπέλο, πάρτε μαζί σας, αν έχετε, το φτυαράκι κηπουρικής σας και αδράξτε την ευκαιρία να βιώσετε την χαρά της δημιουργίας, την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς και να ζωγραφίσετε τενεκέδες με θέμα “πολύχρωμες πεταλούδες”.

Θα γνωρίσετε τις αληθινές πεταλούδες της περιοχής μας χάρη στη συμμετοχή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και του φωτογραφικού υλικού που διαθέτουν συμπολίτες μας φωτογράφοι και στην συνέχεια θα φυτέψετε αρωματικά φυτά στους ζωγραφισμένους τενεκέδες που θα διακοσμήσουν τον σκαλόδρομο.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνεργάζονται:

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Απόζαρι, Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς ‘Αθανάσιος Χριστόπουλος’, Σύλλογος Απολλωνιαδιτών Καστοριάς, Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καστοριάς και της Κοινότητας Καστοριάς.

Επισήμανση: Φοράμε γάντια και μάσκες. Τηρούμε τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

-Συνεχίζετε μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής, με έργα δυο εικαστικών της Καστοριάς που ακούν στα ονόματα Κωνσταντίνα (Νίνα) Χαρίτωνος και Δωροθέα Χαρίτωνος, στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά. Μπορείτε να την επισκεφθείτε καθημερινά εκτός Τρίτης από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ. μ. μέχρι και τις 25 Ιουλίου (ωράριο μουσείων).

-Τελευταία μέρα σήμερα, στο Αρχοντικό Μπασάρα , μία ομάδα δημιουργικών ανθρώπων, παρουσιάζει μία εικαστική και οπτικοακουστική εγκατάσταση για την έμφυλη βία, η οποία ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε συνεντεύξεις γυναικών που έχουν υποστηριχθεί από το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου. Μέσα από τον διάλογο, τη βιωματική εμπειρία και την Τέχνη, η ομάδα προσπάθησε να βρει μία κοινή γλώσσα για να εκφραστεί και να μιλήσει για όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών, για όλα όσα δεν τολμάμε να μιλήσουμε: τις διαφορετικές μορφές της έμφυλης, ενδοοικογενειακής βίας.

Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές για όλους όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Καστοριά και το πλήρως ανακαινισμένο αρχοντικό Μπασάρα, από τις 11:00 – 14:00 και 19:00 – 22:00 και να περιπλανηθούν ελεύθερα μέσα στις εικαστικές και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και να βιώσουν με όλες τις αισθήσεις τους τις εμπειρίες αυτών των γυναικών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936 750 757 (κ. Μένη Κόκκινου)