Καστοριά: Εκτελούνται έργα… εκτελούνται και τα νεύρα μας

O Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών στην Καστοριά για να απολαμβάνουν οι πελάτες του υψηλές ταχύτητες, ένα έργο σταθμό για την ανάπτυξη της Καστοριάς και της χώρας όπως διαφημίζει.

Σήμερα το πρωί όμως, οι καταστηματάρχες που βρίσκονται στην περιοχή πίσω από το δημαρχείο βρέθηκαν αντιμέτωποι με μηχανήματα να σκάβουν τον κεντρικό δρόμο, για έργα που έχει προγραμματίσει ο ΟΤΕ, αλλά για μία ακόμα φορά χωρίς τον σωστό προγραμματισμό.

Κατάφεραν και έκοψαν τα καλώδια του ιντερνέτ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν τα καταστήματα, καθώς τα POS χρειάζονται ίντερνετ για να δουλέψουν.

Η αντίδραση των επαγγελματιών ήταν αστραπιαία και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον εργολάβο και στο ΟΤΕ.

“Δεν είναι ότι δεν έχουμε τηλέφωνο. Δεν μπορούμε να κάνουμε συναλλαγές, αφού δεν μπορούμε να κτυπήσουμε τις πιστωτικές κάρτες. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα σε μια περίοδο που περιμένουμε να δουλέψουμε για να βγάλουμε κανέναν σπασμένο. Εδώ και μιάμιση ώρα δεν δουλεύει τίποτα”, μας δήλωσε θυμωμένος ένας καταστηματάρχης.

Ένα αλαλούμ επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας, λίγο με τον θόρυβο, λίγο με τις βλάβες στους αγωγούς της ύδρευσης, λίγο με την σκόνη, λίγο με το παρκινγκ, τα νεύρα των καταστηματαρχών φτάνουν στο “κόκκινο”

Κάνεις δεν είναι αντίθετος με έργα αναπτυξιακά, είτε τα κάνει ο δήμος, είτε ο ΟΤΕ, είτε οποιαδήποτε υπηρεσία, φθάνει να γίνονται τον κατάλληλο χρόνο, με σωστό προγραμματισμό και με σεβασμό στον πολίτη.

Ανανέωση 14:00 Ο δήμος Καστοριάς ανακάλεσε την άδεια εκσκαφής για τηλεπικοινωνίες στην Καστοριά (Διαβάστε ΕΔΩ)