Άλλαξε η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής – Σε εκκρεμότητα το ζήτημα της “διπλής ώρας”

Άλλαξε η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν μια ώρα πίσω. Συγκεκριμένα, στις 04:00 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών πήγαν μία ώρα πίσω και έδειξαν 03:00.

Οι αλλαγές ώρας δεν φαίνεται ότι θα τερματιστούν το 2021, καθώς χώρες όπως η Γερμανία και η Ισπανία θέλουν την κατάργηση της θερινής ώρας και τη διατήρηση μόνο της χειμερινής, ενώ χώρες όπως η Ελλάδα, δεν θέλει να αλλάξει το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Θέλει να παραμείνουμε κανονικά με τις αλλαγές ώρας.

Η Κομισιόν πρότεινε κατάργηση της «διπλής ώρας» και εξουσιοδότησε τις κυβερνήσεις να αποφασίσουν ως την 1/1/ 2020 ποια ώρα θα κρατήσουν, όμως οι αλλαγές κόλλησαν στο Συμβούλιο των Υπουργών, που εμφανίστηκε διχασμένο.

ο ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα, ενώ δεδομένης της πανδημίας, το ζήτημα δεν αναμένεται να επανέλθει στο τραπέζι πριν από το 2022. Έτσι η κατάργηση της αλλαγής ώρας, που είχε ανακοινωθεί για το 2021 παγώνει και πάει πίσω στην καλύτερη περίπτωση.

Σε περίπτωση που οι αλλαγές ώρας τερματιστούν το 2021 μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι χώρες της Ε.Ε. που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν τη θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021.

Αντίθετα, αυτές που προτιμούν να διατηρήσουν τη χειμερινή τους ώρα μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.