Υγιεινές εναλλακτικές τροφές για να εντάξετε στην καθημερινότητα

Οι πειρασμοί στην καθημερινότητα είναι πολλοί. Τη μία δεν θα έχετε προλάβει να μαγειρέψετε και θα πάρετε κάτι απ’ έξω. Την άλλη, εκεί που ετοιμάζεστε να φάτε την ωραία σας σαλάτα θα έρθει η πρόσκληση για cinema, που αυτόματα συνδυάζεται υπέροχα με βουτυρένια ποπ κορν ή νάτσος με τυρί. Γίνεται να συγκρατηθείς; Και όμως γίνεται!

Ανακαλύψτε μερικές πιο υγιεινές εναλλακτικές για δημοφιλή τρόφιμα

Κατηγορία: Σνακ

Τα σνακ αποτελούν συνήθως δύο συμπληρωματικά γεύματα, το δεκατιανό και το απογευματινό. Σκοπός τους είναι να μας γεμίσουν με ενέργεια μεταξύ των κανονικών γευμάτων και να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε λιγούρα. Υπάρχουν τα πιο δημοφιλή σνακ, αλλά και οι πιο υγιεινές εναλλακτικές τους. Το θέμα είναι τι επιλέγει κανείς να καταναλώνει:
  • Αντί για τσιπς, δοκιμάστε να φτιάξετε στο σπίτι ποπ κορν με λίγο λάδι.
  • Αντί για σοκολάτα γάλακτος, επιλέξτε σοκολάτα υγείας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πλέον και σοκολάτες bitter με ξηρούς καρπούς ή και φρούτα, που κάνουν αυτό το σνακ πιο ενδιαφέρον.
  • Αντί για μαγιονέζα, χρησιμοποιήστε αβοκάντο.  Η μαγιονέζα δίνει μια πιο πλούσια γεύση στο φαγητό. Το ίδιο και το αβοκάντο. Προσθέστε το σε σαλάτες, σε σάντουιτς, σαν συνοδευτικό μαζί με αυγά και διαπιστώστε το.
  • Αντί για συμπυκνωμένο χυμό, στύψτε το δικό σας χυμό, φτιάξτε το δικό σας smoothie ή πιο απλά φάτε ένα ή δύο φρούτα. Όλες αυτές οι εναλλακτικές έχουν σίγουρα περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
  • Αντί για αλατισμένους ξηρούς καρπούς, ψάξτε στο σούπερ μάρκετ για ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι.
Κατηγορία: Φαγητό

Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε ποια γεύματα είναι πιο υγιεινά και πιο διαιτητικά και συνήθως τα επιλέγουμε. Τι γίνεται, όμως, σε περιπτώσεις που θέλουμε να το ρίξουμε λίγο έξω;

  • Αντί για πατάτες, μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό σας με γλυκοπατάτες. Οι γλυκοπατάτες, εκτός από γεύση θα δώσουν στο φαγητό σας και ωραία εμφάνιση.
  • Αντί για πίτσα με χοντρή ζύμη, επιλέξτε πίτσα με το λεπτό ζυμάρι. Κάτι ξέρουν οι Ιταλοί!
  • Αντί για σαλάτα του Καίσαρα, δοκιμάστε να φτιάξετε μια σαλάτα με διάφορες πρασινάδες, κοτόπουλο και dressing από ελαιόλαδο και μυρωδικά.
  • Αντί για τηγανητά αυγά με μπέικον, προτιμήστε τα αυγά σας ποσέ ή βραστά. Όσο για το μπέικον μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γαλοπούλα ψητή.
  • Αντί για λευκή σάλτσα και κρέμα γάλακτος, προτιμήστε μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα ή πέστο.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες πιο υγιεινές και πιο αθώες, θερμιδικά, εναλλακτικές σε φαγητά και σνακ που αγαπάμε να καταναλώνουμε. Μην ξεχάσετε να αφήστε παρακάτω στα σχόλια τις δικές σας.

as-milisoume.gr