Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ανακαινίστηκε -Το ζηλεύουν και οι θεατρικές σκηνές της Αθήνας

Διανύοντας 20 και πλέον χρόνια στο θεατρικό προσκήνιο της ελληνικής επικράτειας το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης, αποτελεί αναμφισβήτητα μια σημαντική κοιτίδα πολιτισμού με στόχο τη συνεχή δημιουργία πολιτισμού.

Σε μια προσπάθεια ανανέωσης του Θεατρικού Θεσμού, πιστό στη μέχρι τώρα πορεία του το ΔΗΠΕΘΕ προχωρά σε ριζικές αλλαγές, που επέφεραν την ολοκληρωτική μεταμόρφωση των χώρων του θεάτρου, ώστε να υποδεχτεί με τους καλύτερους οιωνούς το φετινό δραματολόγιο.

Συγκεκριμένα, ανακαινίστηκε πλήρως το φουαγιέ για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του θεατρόφιλου κοινού με σύγχρονο σχεδιασμό καθώς και τη δημιουργία χώρου για την φιλοξενία εκθέσεων.

Στην Κεντρική Σκηνή, χωρητικότητας 500 θέσεων, αντικαταστάθηκαν οι ταπετσαρίες των καθισμάτων, ανακατασκευάστηκαν τα παρασκήνια γύρω από την σκηνή, εξασφαλίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη λειτουργικότητά τους.

Νέες ταπετσαρίες, άνετα καθίσματα και λειτουργικοί χώροι Νέες ταπετσαρίες, άνετα καθίσματα και λειτουργικοί χώροι

Πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη τοποθέτηση κουϊντών δεξιά και αριστερά της σκηνής και κρεμάσαμε αέρια στη οροφή της σκηνής που δεν υπήρχαν πριν. Εν συνεχεία, επισκευάστηκε το ξύλινο πάτωμα της σκηνής και αγοράσαμε κυκλόραμα, αναβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το θέατρό μας. Τέλος, τοποθετήθηκε επισκέψιμη γέφυρα 25 μέτρων πάνω από την πλατεία για την κρέμαση  προβολέων.

Η Κεντρική σκηνή έγινε λειτουργηκή ενώ χωρά 500 θεατές Η Κεντρική σκηνή έγινε λειτουργική ενώ χωρά 500 θεατές

Πάνω από την κεντρική σκηνή τοποθετήθηκε σιδερένια γέφυρα 25μ. ώτε να τοποθετηθούν νέοι προβολείςΠάνω από την κεντρική σκηνή τοποθετήθηκε σιδερένια γέφυρα 25μ. ώτε να τοποθετηθούν νέοι προβολείς

Δημιουργήθηκε έτσι ακόμα ένας νέος χώρος πολιτισμού που έλειπε από την πόλη της Κοζάνης, μια μικρή σκηνή, η Εναλλακτική Σκηνή του ΔηΠεΘε ένα σύγχρονο και άρτιο θέατρο 80 θέσεων, που θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά.

Ανακαινίστηκε πλήρως το φουαγιέ με σύγχρονο σχεδιασμό
Ανακαινίστηκε πλήρως το φουαγιέ με σύγχρονο σχεδιασμό

iefimerida.gr