Η σημασία του να μην κάνεις απολύτως τίποτα

Είναι σημαντικό να υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας, όπως οι διακοπές, που να μην κάνουμε απολύτως τίποτα! Η ζωή μας έχει γίνει τόσο πολύπλοκη! Είναι πολύ σπάνιες οι φορές που δεν έχουμε κάτι να κάνουμε. Όλοι και όλα, μας πιέζουν διαρκώς να κάνουμε περισσότερα! Ίσως, πολύ περισσότερα από όσα αντέχει πραγματικά ο οργανισμός μας!

Ποια είναι τα οφέλη του να μην κάνεις απολύτως τίποτα;

Η χαλάρωση και η ξεκούραση, βοηθούν το σώμα σου.

Η χαλάρωση βοηθά το σώμα σου, να αφιερώσει περισσότερη ενέργεια στην θεραπεία και την επανόρθωσή του. Επίσης, σε βοηθά να απαλλαγείς από το στρες και τις αρνητικές του επιπτώσεις.

Συνειδητοποιείς πόσα πολλά κάνεις.

Δουλεύεις το λιγότερο 40 ώρες την εβδομάδα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ, μαγειρεύεις για την οικογένειά σου, μαζεύεις το σπίτι, αφιερώνεις χρόνο στα παιδιά (αν έχεις) και τους φίλους σου. Στο τέλος της ημέρας τι μένει για σένα; Τίποτα! Άρα δεν είναι περίεργο που είσαι συνεχώς κουρασμένη.

Ανακαλύπτεις ότι πάσχεις από χρόνιο στρες.

Όταν τρέχεις όλη την ώρα, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις πόσο στρες κουβαλάς μέσα σου. Έντονο στρες νιώθεις όταν είσαι στη ζούγκλα και σε κυνηγάει το λιοντάρι να σε φάει. Το χρόνιο στρες είναι όταν νιώθεις ανά πάσα στιγμή ότι το λιοντάρι είναι κάπου γύρω και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να σε φάει. Είναι ύπουλο, χαμηλής έντασης και με τα χρόνια σε τρώει, καταστρέφοντας την ψυχική και την σωματική σου υγεία.

“Ακούς” καλύτερα τη διαίσθησή σου.

Το ένστικτό σου, είναι σαν ένας ψίθυρος και χρειάζεσαι ηρεμία για να το ακούσεις. Αυτοί οι ψίθυροι, μπορούν να σε καθοδηγήσουν να πάρεις τις σωστές αποφάσεις στη ζωή σου. Όσο πιο απασχολημένη είσαι, τόσο περισσότερο “θόρυβο” δημιουργείς και μπλοκάρεις τα μηνύματα που σου στέλνει η διαίσθησή σου. Αν χαλαρώσεις κάποιες στιγμές, θα ακούσεις καλύτερα τη διαίσθησή σου και θα πάρεις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον σου.

Το να μην κάνεις απολύτως τίποτε μαζί με κάποιον, σας δένει περισσότερο.

Οι εξωτερικές δραστηριότητες και τα ερεθίσματα, σας κάνουν πολλές φορές να απομακρύνεστε ο ένας από τον άλλο. Όταν όμως είστε όλη μέρα μαζί, κάνοντας απολύτως τίποτα, τότε μιλάτε περισσότερο, νιώθετε μεγαλύτερη οικειότητα, μοιράζεστε πιο ενδόμυχες σκέψεις και γενικά δένεστε πιο πολύ. Καθιερώστε ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, όπου δεν θα κάνετε τίποτα, παρά μόνο θα περνάτε χρόνο μαζί στο σπίτι, φορώντας μόνο τις πυτζάμες. Θα μάθετε πολλά περισσότερα ο ένας για τον άλλο.

Το να μην κάνεις απολύτως τίποτα σε βοηθά στην πραγματικότητα να κάνεις περισσότερα.

Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας, το οποίο χρειάζεται ανάπαυση και παιχνίδι. Αν είσαι συνέχεια απασχολημένη, τότε αυτό το παιδί αρχίζει να βαριέται, να γκρινιάζει και να δημιουργεί προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται με διάφορες μορφές: αναβλητικότητα, χαμηλή αυτοσυγκέντρωση, τεμπελιά κτλ. Αν όμως αφιερώσεις λίγο χρόνο στο παιδί που κρύβεις μέσα σου, τότε θα είναι πιο συνεργάσιμο και λιγότερο αντιδραστικό, με αποτέλεσμα να κάνεις τη δουλειά σου πιο ευχάριστα και πιο αποδοτικά.

tsemperlidou