Χειμερινά και εορταστικά κοκτέιλ για το σπίτι

Ο χειμώνας θέλει το τζάκι του, την κουβέρτα του και το… κοκτέιλ του, για τους πιο μερακλήδες. Μαζέψτε, λοιπόν, τους φίλους σας, τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, φτιάξτε 3 χειμερινά κοκτέιλ και περάστε μια ωραία, παρεΐστικη και εορταστική βραδιά στην άνεση του σπιτιού σας.

Glühwein – ζεστό κρασί
Είναι το πιο ταιριαστό στην εποχή κοκτέιλ με κρασί και ό,τι πρέπει για τα Χριστούγεννα, αν θέλετε να φέρετε λίγο ευρωπαϊκό αέρα στο σπίτι σας. Φροντίστε, μόνο να επιλέξετε ένα όχι ακριβό, αλλά ποιοτικό κόκκινο κρασί, όπως ένα Αγιωργίτικο, Merlot, Pinot Noir ή Zinfandel.

Θα χρειαστείτε: 1 μεγάλο πορτοκάλι, 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί, 1 με 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, ¼ του φλιτζανιού μπράντι, 2 στικ κανέλας, 3 αστεροειδής γλυκάνισους, 4 γαρίφαλα. Οδηγίες: Κόψτε το μισό πορτοκάλι σας σε ροδέλες και βάλτε τες σε μια κατσαρόλα και το άλλο μισό στύψτε το για να πάρετε το χυμό του. Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε το κρασί, το μπράντι και προσθέστε 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Προσθέστε και τα στικ κανέλας, το γλυκάνισο και το γαρίφαλο και ζεστάνετε σε λίγο πάνω από μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, έχοντας το νου σας. Μόλις δείτε τις πρώτες μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια, χαμηλώστε τη φωτιά. Δοκιμάστε προσεκτικά και προσθέστε και την άλλη κουταλιά μέλι ή σιρόπι σφενδάμου αν το θέλετε πιο γλυκό. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση μπαχαρικών, αφήστε το στη φωτιά για ακόμη 5-10 λεπτά. Σερβίρετέ το σε κούπες και γαρνίρετε με κράνμπερι, πορτοκάλι ή ό,τι σας αρέσει. Αν σας περισσέψει, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες, αρκεί να σουρώσετε τα μπαχαρικά αν δεν θέλετε να γίνει πιο έντονο.

Eggnog cocktail
Το έχετε σίγουρα δει σε ταινίες και σειρές να πρωταγωνιστεί τα Χριστούγεννα και είναι η ώρα να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Μπορεί να φτιαχτεί με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους αναλόγως το αλκοόλ που θα χρησιμοποιήσετε. Σε αυτή τη συνταγή, σας το συστήνουμε με ρούμι, κλασικά και παραδοσιακά. Αν δεν φοβάστε το ωμό αυγό, δοκιμάστε το.

Θα χρειαστείτε (για 1 eggnog): 1 μεγάλο αυγό, 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη, 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 3 κ.σ. παλαιωμένο ρούμι, τριμμένο μοσχοκάρυδο και κανέλα για γαρνιτούρα. Οδηγίες: Χωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο σε 2 διαφορετικά μπολ και χτυπήστε τον κρόκο μέχρι να γίνει κρεμώδης. Στη συνέχεια, χτυπήστε το ασπράδι με 1 κ.γ. ζάχαρη. Έπειτα, αναμείξετε και τα δυο μαζί με ένα κουτάλι. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατέψτε. Προσθέστε και το ρούμι και ανακατέψτε απαλά. Έπειτα ρίξτε την κρέμα στο μείγμα με το αυγό και σερβίρετε με πάγο. Γαρνίρετε με μοσχοκάρυδο ή κανέλα.

jack-frost-cocktail

Jack Frost Cocktail
Είναι και χειμερινό και τροπικό ταυτόχρονα, με άρωμα καρύδας και Blue Curacao, δίνοντας την αίσθηση ενός… χιονισμένου κοκτέιλ.

Θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες): Λίγο μέλι για το χείλος των ποτηριών, νιφάδες καρύδας, 8 φλιτζάνια πάγο, 1 φλιτζάνι χυμό ανανά, ½ φλιτζάνι blue curacao, ½ φλιτζάνι βότκα ή ελαφρύ ρούμι, ½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας. Οδηγίες: Περιχύστε λίγο μέλι σε ένα πιάτο και βάλτε το χείλος των ποτηριών. Έπειτα βάλτε το χείλος στις νιφάδες καρύδας ώστε να κολλήσουν πάνω στο μέλι. Χτυπήστε στο σέικερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε στα ποτήρια σας.

clickatlife