Τα φρούτα του χειμώνα που θα σας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Αυτά είναι μερικά από τα πιο γευστικά φρούτα του χειμώνα για να πετύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα για αδυνάτισμα.

Τα φρούτα αποτελούν ιδανική επιλογή για σνακ, καθώς όχι μόνο ενισχύουν τις προσπάθειές σας για αδυνάτισμα αλλά συμβάλλουν και σε ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό. Σας βοηθούν να αυξήσετε την πρόσληψή σας σε φυτικές ίνες ενώ ταυτόχρονα λαμβάνετε πολύτιμα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ασθένειες, «θωρακίζοντας» τον οργανισμό σας από τις ιώσεις και τα μικρόβια που μας απειλούν τον χειμώνα.

Χειμερινά φρούτα για αδυνάτισμα

Μερικές από τις καλύτερες επιλογές, περιλαμβάνουν:

Αχλάδια

Τα αχλάδια είναι εξαιρετικά για την υγεία της καρδιάς και του εντέρου σας, με ένα μέτριο αχλάδι να περιέχει 5,5 γραμμάρια φυτικών ινών. με τους ειδικούς να συνιστούν να προσλαμβάνουμε 14 γραμμάρια φυτικών ινών για κάθε 1.000 θερμίδες που καταναλώνουμε.

Τα αχλάδια περιέχουν το 20% της συνιστώμενης ποσότητας φυτικών ινών σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

Γκρέιπφρουτ

Οι περισσότεροι απολαμβάνουν αυτό το γλυκό, πικάντικο, ζουμερό φρούτο ωμό ενώ άλλοι το ψήνουν, το βράζουν ή καταναλώνουν και τον χυμό του. Ένα μέτριο γκρέιπφρουτ καλύπτει το 98% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C και το 79% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Α.

Παρόλο που αυτό το χειμωνιάτικο φρούτο είναι εξαιρετικά θρεπτικό, προσέξτε τις παρενέργειες του γκρέιπφρουτ και του χυμού του εάν παίρνετε φάρμακα για την αραίωση του αίματος.

Πορτοκάλια

Σίγουρα, θα βρείτε πορτοκάλια στο σούπερ μάρκετ όλο το χρόνο, αλλά τίποτα δεν ξεπερνά τη φρέσκια γλυκιά γεύση των πορτοκαλιών κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν είναι στο αποκορύφωμά τους. Τα πορτοκάλια, οι κλημεντίνες και τα μανταρίνια είναι όλα τα πιο γλυκά και συνήθως πωλούνται το χειμώνα.

Τα πορτοκάλια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή επειδή καλύπτουν πάνω από 100% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C αλλά τα οφέλη τους δεν σταματούν εκεί. Σε επιστημονική μελέτη έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών χυμού πορτοκαλιού καθημερινά για 12 εβδομάδες μείωσε τη συστολική αρτηριακή πίεση και την πίεση του παλμού σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Κράνμπερι

Το κράνμπερι αποτελεί το φρούτο των γιορτών, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι εκτός από το αδυνάτισμα συμβάλλουν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.