Ο Χορευτής

Χορευτής είναι το άτομο που κινεί το σώμα του στο ρυθμό της μουσικής. Είναι ελεύθερος να επιλέξει αν θα ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό, ατομικά αλλά και ως μέλος μιας ομάδας. Ο χορευτής με το σώμα του, την έκφραση και την κίνηση του επικοινωνεί με το κοινό, του ξυπνά συναισθήματα αλλά και ο ίδιος ταυτόχρονα εκφράζει τα δικά του.

Τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν έναν ‘’χορευτή’’, είναι αρχικά να νιώθει ο εαυτός του και να εκφράζεται μέσα απ’ αυτό με αγάπη, μεράκι, υπομονή και θέληση αλλά και το σπουδαιότερο, με ήθος. Μέσω του χορού εξασκεί την ικανότητα να δουλεύει και να συνεργάζεται αλλά και αποκτά ‘’μουσικό αυτί’’. Επομένως, ο χορός δεν συμβάλει μόνο στην σωματική υγεία του ατόμου αλλά και στην ψυχική του ηρεμία, καθώς του προσφέρει διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Βέβαια, η ενασχόληση με τον χορό δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, όσο φαίνεται. Οι χορευτές που γι’ αυτούς ο χορός σημαίνει τρόπος ζωής, αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σ’ αυτό που λέγεται “χορός, και ο χορός είναι η ζωή’’.

Ανεξάρτητα, αν είναι κάποιος επαγγελματίας χορευτής ή απλά το πάθος του είναι να χορεύει, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο χορός στην ζωή μας σε οποιαδήποτε μορφή ταιριάζει στον καθένα, γιατί μόνο ευτυχισμένους ανθρώπους δημιουργεί γεμάτους με όρεξη για τη ζωή.

Όπως έλεγε λοιπόν, και η σπουδαιότερη σύγχρονη Γερμανίδα χορογράφος Πίνα Μπάους:

    «Δεν με ενδιαφέρει πώς κινούνται οι άνθρωποι, αλλά τι είναι αυτό που τους κινεί».