Τελικά μπορούν οι σκύλοι να καταλάβουν τι σκεφτόμαστε;

Επιστήμονες επιχείρησαν μέσω ενός πειράματος να καταλάβουν αν τα σκυλιά αντιλαμβάνονται τη σκέψη των ανθρώπων, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Μια νέα μελέτη ισχυρίζεται πως τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν τι σκεφτόμαστε, όπως γράφει το News4Health.

Ειδικότερα, η διαπίστωση αυτή προήλθε από το γεγονός πως επιστήμονες επιχείρησαν να «κεράσουν» μια λιχουδιά στο σκύλο μέσω μίας τρύπας σε μία οθόνη και στη συνέχεια είτε «ατυχώς» τους έπεσε είτε επιχείρησαν να το περάσουν αλλά η τρύπα ήταν μπλοκαρισμένη είτε επίτηδες το έριξαν και φώναξαν «Ha ha!».

Στην τελευταία περίπτωση τα σκυλιά περιμέναν περισσότερο να περάσουν γύρω από την οθόνη για να πάρουν την λιχουδιά τους και ήταν πιο πιθανό να σταματήσουν να κουνάνε την ουρά τους, αναφέρει ο Guardian.

Το εύρημα δείχνει ότι τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν αν κάνουμε κάτι σκόπιμα ή τυχαία- και έτσι έχουν κάποια εικόνα για το τι σκεφτόμαστε, υποστηρίζει η ομάδα στο Scientific Reports.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να καθοριστεί εάν οι σκύλοι μας έχουν μια αληθινή θεωρία του νου – μια πραγματική κατανόηση των σκέψεων και των προθέσεων των άλλων.