Ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι κρέας από κάθε είδος

Στήθος ή μπούτι, χτένι ή ποντίκι, οσομπούκο ή κιλότο κι άλλες κρεατοφαγικές ερωτήσεις που έψαχναν για καιρό απάντηση.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των κρεατολάγνων τότε ίσως ξέρεις πως το ιδανικό κομμάτι κρέατος είναι αυτό το οποίο θα κάνει τη διαφορά ώστε να απογειωθεί μια αγαπημένη συνταγή. Αν πάλι δεν ανήκεις ποτέ δεν είναι αργά να μπεις κι εσύ στο κλαμπ όσων επιζητούν το καλύτερο στο κρεατοφαγικό τραπέζι τους. Για αυτόν τον λόγο ξεδιαλέξαμε τις καλύτερες κοπές κρέατος κάθε ζώου για να ξέρεις και να πορεύεσαι αναλόγως στις επόμενες γευστικές σου δοκιμές.

Μοσχάρι

Οι Premium bbq κοπές

Αν είσαι λάτρης του bbq και των roast houses τότε θα ξέρεις ότι ο βασιλιάς των καλοψημένων κρεατικών είναι αδιαπραγμάτευτα το μοσχάρι χάρη κυρίως στις premium κοπές του. Οι premium κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος συνήθως προκύπτουν από πάνω προς τα κάτω. Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί βρίσκονται μέρη του ζώου που δεν χρησιμοποιούνται με ένταση από το ζώο, επομένως είναι πιο μαλακά.

Επίτρεψε μας να σου συστήσουμε το Rib Eye, δηλαδή το premium κομμάτι του μοσχαρίσιου κρέατος που κόβεται από τον 7ο έως τον 13ο σπόνδυλο του ζώου αποτελώντας ουσιαστικά την «καρδιά» της σπαλομπριζόλας. Από την άλλη το μπρισκέτ είναι ένα κομμάτι κρέατος από το στήθος ή κάποιες φορές από το κάτω μέρος του στήθους του μοσχαριού. Επειδή το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος έχει πολύ συνδετικό ιστό, χρειάζεται σωστό μαγείρεμα (πολύωρο πολλές φορές) προκειμένου να μαλακώσει.

Το Filet Mignon από την άλλη το γνωστό φιλέτο είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του μοσχαρίσιου κρέατος με ελάχιστο συνδετικό ιστό γεγονός που το καθιστά πολύ δημοφιλές στους καλοφαγάδες.

Μίλα μου για κοκκινιστά

Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι ένας από τους αδιαφιλονίκητους βασιλείς της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Εδώ ο μοσχαρίσιος νικητής μας είναι το οσομπούκο μοσχαρίσιο, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε κολλαγόνο. Το οσομπούκο βρίσκεται στο πόδι του ζώου και συγκεκριμένα στη γάμπα, για αυτόν τον λόγο άλλωστε τεμαχίζεται παρέα με το κόκαλο το οποίο περιέχει όλο το μεδούλι.

Κοτόπουλο

Το φιλέτο στήθος κοτόπουλου είναι για τους περισσότερους το καλύτερο κομμάτι κρέατος καθώς δεν περιέχει το κόκκαλο αλλά ούτε και το δέρμα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι και το πιο ακριβό κοτοπουλίσιο μέρος να αγοράσει κανείς ενώ πρόκειται συγχρόνως για το χαμηλότερο σε λιπαρά κομμάτι του κοτόπουλου. Το φιλέτο στήθος κοτόπουλου προτείνεται συνέχεια σε άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή η οποία πρέπει να περιλαμβάνει υψηλές πρωτεΐνες αλλά και χαμηλά λιπαρά.

Χοιρινό

Όσον αφορά το χοιρινό κρέας το πολυδιαφημισμένο κι άκρως λαχταριστό ψαρονέφρι συνήθως κερδάει στο τέλος. Πρόκειται δίχως άλλο για το πιο εκλεκτό κομμάτι χοιρινού κρέατος, καθώς διαθέτει ελάχιστο λίπος. Είναι ιδιαίτερα τρυφερό, κι άπαχο κρέας επομένως είναι κατάλληλο για σχάρα καθώς αποτελεί μια από τις πιο εκλεκτές κοπές στην γαστρονομία, καταλαμβάνοντας ξεχωριστή θέση στις κουζίνες των καλύτερων εστιατορίων.

Αρνί- Κατσίκι

Το καρέ είναι ίσως το πιο πολυπαινεμένο κομμάτι αρνίσιου κρέατος, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στην τιμή του όσο και στις γκουρμέ επιλογές των καλοφαγάδων. Το συγκεκριμένο κομμάτι  προέρχεται από τη συνέχεια της σπάλας και για αυτόν τον λόγο έχει πολύ τρυφερό κρέας κι αντίστοιχα πολύ λίγο λιπάκι. Σε περίπτωση που διαλέξεις ένα κομμάτι αρνίσιου ή κατσικίσιου καρέ που περιλαμβάνει ενωμένα τα παϊδάκια με γυμνωμένα, καθαρισμένα τα άκρα, τότε έχεις την ιδανική πρώτη ύλη για να φτιάξεις πεντανόστιμες συνταγές για την κατσαρόλα.