Τι πρέπει να θυμάστε όταν κανείς δεν σας υποστηρίζει

Αντί να περιμένετε από τους άλλους να πιστέψουν σε εσάς, πιστέψτε εσείς στα όνειρα που έχετε και προσχωρήστε μπροστά…

Όλοι κάνουμε όνειρα. Ή τουλάχιστον όλοι είναι σημαντικό να έχουμε. Τα όνειρα και οι στόχοι μας είναι η κινητήριος δύναμη για να ζήσουμε άλλωστε μια ζωή όπως τη θέλουμε. Κάποια όνειρα μπορεί να μοιάζουν μικρά. Άλλα πάλι μεγάλα. Κάποια απατηλά… Άλλα πιο ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα. Όπως και να έχει, όπως τα όνειρά μας διαφέρουν, έτσι και το δίκτυο υποστήριξης που μπορεί να έχουμε σε σχέση με αυτά.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να περιστοιχίζονται από άτομα που πιστεύουν σε εκείνους. Άλλοι πάλι μπορεί να δέχονται αυτό που λέμε «απόρριψη». Είτε έτσι είτε αλλιώς, ποια είναι η ουσία σε σχέση με όσα ονειρευόμαστε; Να ακούμε τους γύρω και να προσπαθούμε να τους πείσουμε για ό,τι μας αφορά ή απλά να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις;

5 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν κανείς δεν υποστηρίζει τα όνειρά σας

#1 Αμφισβητήστε τη φράση «κανείς δεν πιστεύει σε εμένα»
Είναι μάλλον στην ανθρώπινη φύση μας να «ταιριάζουμε» καθώς και να επιζητούμε συχνά την έγκριση από τους άλλους. Η συνεχής προσπάθεια όμως να κερδίσετε την υποστήριξη μπορεί τελικά να σας οδηγήσει στην απογοήτευση και στο να απαρνηθείτε τα όνειρά σας. Ο λόγος είναι απλός. Τις περισσότερες φορές ο κόσμος αναζητά να δει αποτελέσματα. Θέλει δηλαδή κάτι απτό για να πειστεί. Τα όνειρα δεν συνοδεύονται από «αποδείξεις» και ως εκ τούτου προκαλούν αμφιβολίες. Επιπλέον, οι πιο πολλοί επιθυμούν και επιδιώκουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Ένα όνειρο καλώς ή κακώς δεν θα μπορούσε ποτέ να εγγυηθεί αυτά τα δυο.

Σκεφτείτε λοιπόν τελικά: είναι η «πίστη» των γύρω σας σε εσάς που αμφισβητείται ή η πεποίθησή τους ότι το όνειρό σας δεν είναι ικανό να σας προσφέρει μια σταθερή ζωή;

#2 Πιστέψτε στον εαυτό σας
Αντί να κοιτάτε προς τα έξω αναζητώντας την έγκριση, κοιτάξτε προς τα μέσα…

Τι χρειάζεστε για να πετύχετε; Αν κάποια στοιχεία συνήθως οδηγούν στην επιτυχία θα έλεγε κανείς πως είναι η επιμονή, η υπομονή, η δουλειά, η εξέλιξη, η αποφασιστικότητα. Πιστέψτε στον εαυτό σας όταν κανείς άλλος δεν το κάνει. Έτσι κι αλλιώς, μόνοι σας τελικά θα κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα και όχι κάποιος άλλος για εσάς.

#3 Η υποστήριξη θα έρθει μόλις είστε ήδη στο δρόμο προς την επιτυχία
Μόλις πιστέψετε στον εαυτό σας, κάντε τις απαραίτητες κινήσεις και βγείτε στην αγορά. Αν θέλετε για παράδειγμα να γίνετε σχεδιαστής, ξεκινήστε να σχεδιάζετε, αγοράστε τα απαραίτητα υλικά και προχωρήστε προς την ολοκλήρωση της πρώτης σας δουλειάς. Αν θέλετε να γίνετε συγγραφέας, διαβάστε, ακούστε και ξεκινήστε να παρακολουθείτε μαθήματα για να βελτιώσετε τη γραφή σας. Αν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, κάντε έρευνα αγοράς και τον απαραίτητο σχεδιασμό.

Μόλις αρχίσετε να… κινείτε τα πράγματα, τα άτομα που θα πιστέψουν σε εσάς αναπόφευκτα θα εμφανιστούν στο δρόμο σας.

#4 Παραμείνετε δυνατοί
Φορέστε το… γενναίο σας πρόσωπο και θυμηθείτε πως ό,τι κάνετε το κάνετε για εσάς και για κανέναν άλλο. Σκεφτείτε τους στόχους σας και οραματιστείτε εκείνο που θέλετε να πετύχετε στο «τέλος του τούνελ». Σε αυτή την περίπτωση η λέξη «θα» είναι εκείνη που θα σας φτάσει στην πράξη.

Τις στιγμές που αισθάνεστε πως η δύναμή σας δεν είναι αρκετή, υπενθυμίστε στο εαυτό σας πως «μπορείτε» και μην χάνετε την πίστη στις ικανότητές σας. Έτσι, είναι πολύ πιο πιθανό να καταφέρετε να βρείτε δημιουργικές λύσεις στα τυχόν προβλήματα.

5# Είναι η δικιά σας ζωή…
Το κάθε άτομο διανύει ένα διαφορετικό μονοπάτι και έχει διαφορετικά ταλέντα και δεξιότητες. Χρησιμοποιήστε τα ταλέντα σας για να ζήσετε μια ζωή όπως εσείς την ονειρεύεστε και απαλλαγείτε από ερωτήματα του στυλ «τι θα γινόταν εάν…» που μπορεί να σας προκαλέσουν ακόμα και τύψεις.

Είναι η δική σας γνώμη που μετρά σε σχέση με τα όνειρά σας και αυτή η αυτοπεποίθηση είναι που τελικά θα κάνει τους γύρω σας, αν όχι να πιστέψουν σε εσάς, τουλάχιστον να μην στέκονται εμπόδιο στο δρόμο σας.