10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Ανθρωπάκι» (1969) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Ευτύχιος, έμπορος υφασμάτων, παντρεύεται μια υπάλληλό του, την Κική. Την Κική όμως γλυκοκοιτάζει ο χασάπης της γειτονιάς, ο Παναγιώτης, ο οποίος εξακολουθεί να την αγαπά, παρά το γάμο της. Ο Παναγιώτης αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Κική.

Ο Ευτύχιος όμως αντιδρά στην ιδέα ότι θα τη φιλά και θα την αγκαλιάζει κάποιος άλλος επειδή το απαιτεί το σενάριο. Παρά τη ζήλια του και μπροστά στην επιμονή της Κικής, ο Ευτύχιος πείθεται και συμφωνεί ακόμα και να κρατηθεί κρυφός ο γάμος τους προκειμένου να μην σταθεί εμπόδιο στην καριέρα της. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να περιπλέκονται.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Σπύρος Καλογήρου, Νίτσα Μαρούδα, Μαίρη Μεταξά, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Μίμη Κωνσταντάρα.

*Skai, Τετάρτη 13/09 στις 21:00

«Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» (1963) σκηνοθεσία  Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Λάκης ταλαιπωρεί την αρραβωνιαστικιά του Λέλα, γιατί οι αρχές της οικογένειάς του, δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί προτού αποκαταστήσει τις τρεις αδελφές του και ειδικά τη μεγαλύτερη, τη Ρένα. Οι δύο μικρότερες αδελφές, η Εύα και η Μαίρη, θα γνωρίσουν δύο νεαρούς, τον Γιώργο και τον Κλεόπα και θα τους ερωτευθούν.

Και η Ρένα όμως αγαπάει κάποιον κρυφά από τον αδελφό της και απορρίπτει κάθε υποψήφιο μνηστήρα, που της παρουσιάζουν. Ο Λάκης πιέζεται αφόρητα από τους τέσσερις αδελφούς της αγαπημένης του και έτσι ξετυλίγεται μια σειρά από ξεκαρδιστικά συμβάντα μέχρι όλοι οι ήρωες να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ζωής τους: το γάμο.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιάννης Βογιατζής, Τζόλυ Γαρμπή.

*Alpha, Τετάρτη 13/09 στις 21:45

«Οι Πειρατές της Σομαλίας» (2017) σκηνοθεσία Μπράιαν Μπάκλεϊ

Δραματική – Η φαινομενικά απίθανη ιστορία του Jay Bahadur (Ίβαν Πίτερς) ξεκινά το 2008, όταν απόφοιτος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο αναζητά ένα κίνητρο για να ξεκινήσει την καριέρα του.

Νέος και άπειρος ακόμη, με ήδη μία μεγάλη λίστα από επαγγελματικές απογοητεύσεις, συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Seymour Tolbin (Αλ ΠΑτσίνο), η οποία και τον εμπνέει να κυνηγήσει το ρεπορτάζ της ζωής του. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο για να βρεθεί στη Σομαλία.

Παίζουν: Ιβαν Πίτερς, Αλ Πατσίνο, Μπαρκάντ Αμπντί, Μέλανι Γκρίφιθ

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 13/09 στις 22:00

«Η παραλία» (2000) σκηνοθεσία Ντάνυ Μπόιλ

Δραματική Περιπέτεια Ρομαντική  – Ο Ρίτσαρντ, ένας νεαρός Αμερικανός που στη διάρκεια των διακοπών του αναζητά την περιπέτεια και νέες εμπειρίες στην Μπανγκόκ, γνωρίζεται τυχαία με μια παρέα Γάλλων. Ένας από αυτούς θα του αποκαλύψει μέσα στις παραισθήσεις του λίγο πριν φύγει από τη ζωή την ύπαρξη ενός μυστικού παραδείσου, μιας κρυφής παραλίας αμόλυντης από τουρίστες, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Σύντομα, ο Ρίτσαρντ θα βρεθεί με τον χάρτη αυτής της παραλίας στα χέρια του και θα πείσει τους υπόλοιπους της παρέας να ταξιδέψουν σε αυτό το ονειρικό μέρος για να βιώσουν μια εμπειρία διαφορετική. Όταν φτάσουν όμως εκεί, θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα είχαν φανταστεί.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τίλντα Σουίντον, Βιρζινί Λεντουαγιάν, Γκιγιόμ Κανέ, Ρόμπερτ Καρλάιλ.

*Ant1, Τετάρτη 13/09 στις 22:00

«Το Βαποράκι» (2018) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Αστυνομική, δράμα, θρίλερ – Ο Ερλ Στόουν, ένας άντρα της δεκαετίας του ’80, ο οποίος ζει μόνος και έρχεται αντιμέτωπος με την χρεοκοπία της επιχείρησής του, του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία – φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Χωρίς να το γνωρίζει, υπογράφει για να γίνει μεταφορέας σ’ ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών. Και τα καταφέρνει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Δεν αργεί ωστόσο να τον εντοπίσει το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (DEA) Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ).

Παίζουν: Κλιντ Ιστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένια, Ντάιαν Γουεστ, Άντι Γκαρσία, Σεζαρ ντε Λεόν, Πάτρικ Λ. Ράις.

*Star, Τετάρτη 13/09 στις 22:00

«Το Παίζω… και πολύ Άντρας» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Ζήνωνας, είναι τόσο άβουλος, που δεν έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους δικούς του.

Καταπιέζεται δε όχι μόνο από τη γυναίκα του και την πεθερά του, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται, αλλά και από τα πέντε παιδιά του.

Όλα όμως φαίνεται να αλλάζουν όταν γυρίζει από την Αφρική ένας φίλος του από τον στρατό.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Τέτα Κωνσταντά.

*Alpha, Τετάρτη 13/09 στις 23:45

«Η Nύφη το ‘Σκασε» (1999) σκηνοθεσία Γκάρυ Μάρσαλ

Κομεντί Ρομαντική – Ο δημοσιογράφος Άικ Γκράχαμ (Ρίτσαρντ Γκηρ), που δεν φημίζεται για την καλή του γνώμη γενικά για τις γυναίκες, αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για την Μάγκι (Τζούλια Ρόμπερτς), μια νεαρή κοπέλα που έχει τη συνήθεια να «στήνει» τους υποψήφιους συζύγους της στα σκαλιά της εκκλησίας.

Το άρθρο όμως θα οδηγήσει στην απόλυσή του, αφού η εκδότρια και πρώην σύζυγός του (Ρίτα Γουίλσον) το κρίνει ανεπαρκές και ατεκμηρίωτο.

Τώρα ο Άικ, στην προσπάθειά του να αποκαταστήσεις τη δημοσιογραφική του φήμη, αναλαμβάνει να γράψει ένα πιο τεκμηριωμένο άρθρο ακολουθώντας την Μάγκι στις προετοιμασίες της για τον… τέταρτο γάμο που ετοιμάζεται να κάνει.

Αν και είναι βέβαιος για την εξέλιξη της τελετής, τα πράγματα θα έρθουν λίγο διαφορετικά…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζόαν Κιούζακ

*Ant1, Τετάρτη 13/09 στις 00:30

«Ημερολόγιο φόνων» (2016) σε σκηνοθεσία Χουάν Κάρλος Μεντίνα

Μυστηρίου – Στο Λονδίνο του 1880, μια σειρά αποτρόπαιων φόνων σοκάρει την κοινή γνώμη, με τους κατοίκους να είναι πεπεισμένοι πως η τρομακτική αγριότητα αυτών των πράξεων δεν μπορεί παρά να αποδοθεί μόνο σε ένα σκοτεινό, μυθικό πλάσμα, γνωστό ως “Golem”.

Όταν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιάρντ αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση, θα συνειδητοποιήσει πως πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο τρελή φαντασία.

Παίζουν: Μπιλ Νάι, Ολίβια Κουκ, Ντάγκλας Μπουθ, Ντάνιελ Μέις, Σαμ Ράιντ

*Star, Τετάρτη 13/09 στις 00:30

«Zombieland: Διπλή Βολή» (2019) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Κωμωδία Περιπέτεια – Μέσα από έκρυθμες κωμικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται από τον Λευκό Οίκο μέχρι την ενδοχώρα, η ομάδα των τεσσάρων ηρώων πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά νέα είδη ζόμπι, που έχουν εξελιχθεί από την πρώτη ταινία, αλλά και νέους επιζώντες.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όλων όμως, αποδεικνύεται οτι είναι οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη αυτής της σαρκαστικής, αυτοσχέδιας οικογένειας

Παίζουν: Έμα Στόουν, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν, Ζόι Ντόιτς, Γούντι Χάρελσον, Ροζάριο Ντόσον, Μπιλ Μάρεϊ, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Έιβαν Τζόγια, Λιουκ Γουίλσον

*Mega, Τετάρτη 13/09 στις 02:10

«Ανίερη Συμμαχία» (2015) σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ 

Δραματική – Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του ’70, ο πράκτορας του FBI, Τζον Κόνολι (Έντγκερτον) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς “Γουάιτι” Μπάλτζερ (Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε ένα κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο, και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζόελ Έγκερτον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σιένα Μίλερ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ντακότα Τζόνσον, Κέβιν Μπέικον.

*Star, Τετάρτη 13/09 στις 02:30