Γιατί η σχολική τσάντα πρέπει να τοποθετείται στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου

Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα παιδί στο σχολείο

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και αρκετοί γονείς προετοιμάζονται για την καθημερινή μεταφορά του παιδιού τους στο σχολείο.

Ειδικά για τους νεαρούς μαθητές οι γονείς επιλέγουν οι ίδιοι να τα συνοδεύσουν ως και την εξώπορτα του σχολείου τους, ώστε να είναι σίγουροι για την ασφάλειά τους.

Ωστόσο, οι δρόμοι γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα της χώρας, κάθε πρωί, είναι ασφυκτικά γεμάτοι και η κυκλοφοριακή συμφόρηση μεγάλη.

Οι γονείς υπό την πίεση του χρόνου – που και για τους ίδιους πολλές φορές είναι περιορισμένος – διπλοπαρκάρουν ή ζητάνε από το παιδί τους να εξέλθει βιαστικά από το αυτοκίνητο, αμφότερα επικίνδυνα για την ασφάλεια όλων ή την πρόκληση ατυχήματος.

Φυσικά αυτή δεν είναι μία ενδεδειγμένη μέθοδος και σε καμία περίπτωση δεν διδάσκει στο παιδί την έννοια της ασφάλειας στους δρόμους.

Το σημείο που θα τοποθετηθεί η σχολική τσάντα μπορεί να δώσει τη λύση στους γονείς

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Ένα «κόλπο» με την σχολική τσάντα μπορεί να δώσει τη λύση στους γονείς, προκειμένου να πηγαίνουν με ασφάλεια τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τα παιδιά συνηθίζουν να παίρνουν την τσάντα στην αγκαλιά τους ή να την τοποθετούν δίπλα στο κάθισμα τους. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να φύγουν από το αυτοκίνητο, αρπάζουν βιαστικά την τσάντα και αποχωρούν από το αυτοκίνητο χωρίς να ελέγξουν για διερχόμενα αυτοκίνητα.

Για το λόγο αυτό, η τοποθέτηση της σχολικής τσάντας στο πορτ μπαγκάζ είναι μία ενδεικτική μέθοδος.

Φτάνοντας στο σχολείο, ο γονέας είναι αναγκασμένος πλέον να σταματήσει το αυτοκίνητο του σε σημείο που δεν εμποδίζει την κυκλοφορία, να κατέβει και ο ίδιος και να δώσει την σχολική τσάντα στο παιδί του.

Έτσι, ο γονέας έχει τον έλεγχο του παιδιού, φροντίζει για την ασφάλεια του και δεν το αφήνει να εκτεθεί σε κίνδυνο. Την ίδια ώρα, οι νεαροί μαθητές εκπαιδεύονται με υπομονή αλλά και τους κανόνες τήρησης της κυκλοφοριακής αγωγής.