11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές και ξένες παραγωγές για να περάσεις το βράδυ του Σαββάτου!

«Η Ωραία του Κουρέα» (1969) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο κουρέας Γιάννης (Γιάννης Γκινάκης) και η κομμώτρια Μάρθα (Μάρθα Καραγιάννη) είναι ερωτευμένοι και θέλουν να παντρευτούν. Όμως ο Γιάννης πρέπει πρώτα να παντρέψει τις τέσσερις αδελφές του, στόχος εξαιρετικά δύσκολος, αφού δεν υπάρχει η απαιτούμενη προίκα.

Η Μάρθα, με την πονηριά της, αναλαμβάνει να βρεί τους κατάλληλους γαμπρούς για κάθε μια αδελφή ξεχωριστά, και εξασφαλίζει την προίκα, δίνοντας το σπίτι του Γιάννη ως αντιπαροχή.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρθα Καραγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Χρόνης Εξαρχάκος, Σωτήρης Μουστάκας, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Νίκος Τσούκας, Νίτσα Μαρούδα.

*Ant1, Σάββατο 30/09 στις 21:00

«Η Xαρτοπαίχτρα» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία, κωμωδία – Η Αλέκα είναι μια παθιασμένη χαρτοπαίχτρα. Ο άνδρας της, ο γιος της και η κόρη της αγωνίζονται να βάλουν μυαλό στην άμυαλη μητέρα τους, αλλά μάταια. Η μανία της Αλέκας για το χαρτί την οδηγεί στις πιο απίθανες επιπολαιότητες.
Για να καλύψει τη χασούρα της από τα χαρτιά και τα χρέη της πουλάει συνέχεια οτιδήποτε χρήσιμο ή άχρηστο υπάρχει στο σπίτι και οι λογαριασμοί του τηλεφώνου, του νερού και του ηλεκτρικού μένουν απλήρωτοι. Ώσπου ο άνδρας της βρίσκει τον τρόπο, που θα φέρει αποτέλεσμα: την κάνει να ζηλέψει, φλερτάροντας την πιο καλή φίλη και συμπαίκτριά της.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Λίλη Παπαγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Νίκος Φέρμας, Άγγελος Μαυρόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νικήτας Πλατής, Γιάννης Μπέρτος, Νάντια Τζάκα, Εύα Μπάρτον, Νάσος Κεδράκας, Όλγα Μάγιερ, Γιώργος Λουκάκης, Θάνος Μαρτίνος, Ραφαήλ Ντενόγιας.

*Alpha, Σάββατο 30/09 στις 21:00

«Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει » (1970) σκηνοθεσία Γιώργος Παπακώστας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Λέανδρος (Κώστας Χατζηχρήστος), ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης, προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα για να πληρώσει το ΙΚΑ και να γλιτώσει τη φυλακή.

Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και οι επιλογές ελάχιστες αφού όπου και αν στραφεί βρίσκει κλειστές πόρτες και τοκογλύφους που θέλουν να του ρουφήξουν το αίμα.

Παράλληλα με τα άπειρα χρέη του, πρέπει να αντέξει και τις πιέσεις της αγαπημένης του για γάμο.

Ως από μηχανής θεός, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, βρίσκει τη λύση, τα οικονομικά προβλήματα διορθώνονται και ο γάμος προχωρά χωρίς άλλα απρόοπτα.

Παίζουν: Κώστα Χατζηχρήστο, Μίμη Φωτόπουλο, Ντίνα Τριάντη, Γιώργο Βελέντζα

*Open, Σάββατο 30/09 στις 21:00

«Αθάνατοι» (2011) σκηνοθεσία Τάρσεμ Σινγκ

Περιπέτεια – Έχουν περάσει αιώνες από τότε που οι θεοί κέρδισαν τον πόλεμο από τους τιτάνες. Η εμφάνιση, όμως, του βασιλιά Υπερίωνα είναι μια νέα μεγάλη απειλή, αφού κηρύσσει πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα. Μαζί με έναν αιμοσταγή στρατό, αναζητά ανά την Ελλάδα το θρυλικό Τόξο της Ηπείρου, ένα μυθικό όπλο κατασκευασμένο από τον Άρη.

Μόνο αυτός που κατέχει το Τόξο μπορεί να απελευθερώσει τους τιτάνες από τα Τάρταρα. Όμως, οι θεοί είναι ανίσχυροι λόγω ενός αρχαίου νόμου που δεν τους επιτρέπει να παρεμβαίνουν. Μόνο ένας χωρικός, ο Θησέας, είναι αυτός που μπορεί να σταματήσει τον Υπερίωνα και τις ορδές του.

Παίζουν: Χένρι Κάβιλ, Λιουκ Ίβανς, Μίκι Ρουρκ, Φρέιντα Πίντο, Τζον Χερτ, Κέλαν Λουτζ, Στίβεν Ντορφ, Ιζαμπέλ Λούκας

*Ant1, Σάββατο 30/09 στις 22:45

«… Για Πάντα» (2020) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Δραματική Ελληνική Ταινία – O Πέτρος είναι ένας 35αρης επιτυχημένος σεφ και συλλέκτης βινυλίων που ψάχνει τον εαυτό του σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις.

Η Ζωή είναι μία ρομαντική κοπέλα που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κοστούμια και ενδιαφέρεται για μια σταθερή σχέση.

Οι δύο κόσμοι τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν θα συναντηθούν τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο ένας δυνατός έρωτας θα γεννηθεί και θα επηρεάσει τη ζωή τους. Για πάντα!

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού, Όλγα Δαμάνη, Ευγενία Σαμαρά, Γιώργος Αρμένης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Υρώ Λούπη, Θανάσης Παπαθανασίου, Βασιλική Ανδρίτσου

*Alpha, Σάββατο 30/09 στις 23:15

«Οιωνός» (2002) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Τρόμου -Ένας πρώην ιερέας, που μαζί με τον αδελφό του συντηρεί φάρμα στην Πενσυλβάνια, προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο τεραστίων γεωμετρικών σχηματισμών που φτιάχτηκαν σε μια νύχτα στα χωράφια του. Πιστεύοντας ότι επίκειται επίθεση εξωγήινων, ταμπουρώνεται με τα παιδιά του μέσα στο σπίτι για να τους αντιμετωπίσει. Αλληγορία για την μετά της 11ης Σεπτεμβρίου Αμερική, απλοϊκή σε σύλληψη, αλλά αποτελεσματική ως θρίλερ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χοακίν Φίνιξ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Ρόρι Κάλκιν, Μ.Νάιτ Σιάμαλαν, Άντζελα Εκερτ, Μέριτ Γουίβερ, Μάικλ Σοουγουόλτερ

*Skai Σάββατο 30/09 στις 23:45

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σκηνοθεσία Πολ Ουίϊλαντ

Κομεντί – O Τομ (Πάτρικ Ντέμπσεϊ) έχει την τέλεια ζωή: είναι επιτυχημένος, σέξι και ξέρει ότι πάντα μπορεί να βασίζεται στη Χάνα (Μισέλ Μόναγκαν), την καλύτερή του φίλη που αποτελεί και τη μοναδική σταθερότητα στη ζωή του.

Όλα κυλούν ιδανικά, μέχρι τη στιγμή που η Χάνα φεύγει στη Σκωτία για ένα επαγγελματικό ταξίδι έξι εβδομάδων. Τότε ο Τομ ανακαλύπτει ότι η ζωή του είναι εντελώς κενή χωρίς εκείνη, και αποφασίζει να τη ζητήσει σε γάμο μόλις επιστρέψει.

Οι αποφάσεις της Χάνα όμως τον προλαβαίνουν: ξαφνικά του αποκαλύπτει ότι έχει ήδη αρραβωνιαστεί με έναν πλούσιο Σκοτσέζο, τον Κόλιν (Κέβιν ΜακΚιντ), και ότι σκοπεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στην Αγγλία.

Όταν η Χάνα ζητά από τον Τομ να γίνει ο «κύριος» επί των τιμών της, αυτός αποφασίζει απρόθυμα να αναλάβει το ρόλο, με ένα και μοναδικό στόχο: να αποτρέψει τη Χάνα από αυτό το γάμο, προτού είναι πια αργά. Και τελικά η μέλλουσα νύφη θα κληθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο ιδανικός γαμπρός γι’αυτήν.

Παίζουν: Κέβιν Μακίντ, Κρις Μεσίνα, Μισέλ Μόναγκαν, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Σίντνεϊ Πόλακ.

*Mega, Σάββατο 30/09 στις 00:40

«Οι μαχητές των δρόμων 8» (2017) σε σκηνοθεσία Φ.Γκάρι Γκρέι

Δράση, περιπέτεια – Η παρέα των Μαχητών του Δρόμου, μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σάιφερ, μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα, με επικεφαλής τον Χομπς που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία, μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Σάββατο 30/09 στις 00:45

«Need for Speed» (2014) σκηνοθεσία Σκοτ Γουό

Περιπέτεια – Ο Τόμπι Μάρσαλ, εργάζεται με τους φίλους του στην οικογενειακή του επιχείρηση ενώ παράλληλα δοκιμάζει το σπάνιο ταλέντο του σε ερασιτεχνικές και αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων. Η ζωή κυλάει όμορφα, μέχρι τη στιγμή που έρχονται τα πάνω κάτω και καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα, το οποίο ουδέποτε διέπραξε. Για τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του θα παραμείνει άδικα φυλακισμένος, έχοντας στο μυαλό μόνο μια σκέψη: την εκδίκηση!

Παίζουν: Άαρον Πολ, Ντομινίκ Κούπερ, Σκοτ Μεσκούντι, Ίμοτζεν Πουτς, Μάικλ Κίτον.

*Open, Σάββατο 30/09 στις 01:00

«Αφεντικά για Σκότωμα 2» (2014) σκηνοθεσία Σον Άντερς

Αστυνομική Κωμωδία – Έχοντας βαρεθεί να δίνουν λογαριασμό σε προϊστάμενους, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κούρτ αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση.
Η επιχείρηση όμως οδεύει προς την καταστροφή όταν ο πιθανότερος χρηματοδότης τους, τούς βάζει χαρακτηριστικά ανήθικη καπιταλιστική τρικλοποδιά.
Εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και χωρίς νομική βοήθεια, οι τρεις επίδοξοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να απαγάγουν τον ενήλικο γιο του επενδυτή για να τον εκβιάσουν ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας τους.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τζέισον Σουντέικις, Τσάρλι Ντέι, Τζένιφερ Άνιστον, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμι Φοξ, Κρις Πάιν, Τζόναθαν Μπανκς, Κρίστοφ Βαλτς.

*Star, Σάββατο 30/09 στις 02:00

«Σίσυ, τα Μοιραία Χρόνια» (1957) σκηνοθεσία Ερνστ Μαρίσκα 

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Αρρώστια, πολιτική αστάθεια και φήμες για μοιχεία βαραίνουν τη Σίσι που βάζει τα δυνατά της για να αντιμετωπίσει τη μοίρα της.
Η νεαρή αυτοκράτειρα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσει τις ίντριγκες της πεθεράς της.

Το διάστημα που ο Φραγκίσκος Ιωσήφ βρίσκεται στη Βιέννη, η Σίσι ταξιδεύει στην Ουγγαρία με έναν κόμη, ο οποίος είναι θαυμαστής της, με σκοπό να εξευμενίσει τους Ούγγρους ευγενείς που ετοιμάζονται να επαναστατήσουν.

Πρέπει να αντιμετωπίσει τις φήμες για ειδύλλιο με τον κόμη, όμως μια σοβαρή αρρώστια στους πνεύμονες την αναγκάζει να μείνει στην Κέρκυρα για να αναρρώσει. Συναντιέται με τον Φραγκίσκο Ιωσήφ στην Ιταλία, όπου χάρη στη μεγάλη γοητεία της καταφέρνουν να κερδίσουν την εύνοια του ιταλικού πληθυσμού.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Βάλτερ Ρέγιερ, Γιόζεφ Μάινραντ.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 30/09 στις 02:30