Βασικές αιτίες που σε κρατάνε στάσιμο στα σχέδια της ζωής σου

Ξέρεις πως πραγματικά μπορείς, έχεις τη δύναμη, έχεις τις προοπτικές, να πετύχεις συγκεκριμένα πράγματα στη ζωή σου. Για κάποιους λόγους όμως, που ακόμα δεν έχεις εντοπίσει, νιώθεις πως μένεις στάσιμος, πως δεν προχωράς προς το στόχο σου και τελικά απογοητεύεσαι. Εμείς, εντοπίζουμε για εσένα αυτούς τους λόγους, που επιμένουν να σε κρατάνε πίσω.

Αιτία Νο1: Μπερδεμένο Πλάνο Στόχων

Όταν έχεις θολό τοπίο στο μελλοντικό σου σχεδιασμό, είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Το μυαλό σου αναρωτιέται «ποιο στόχο να υλοποιήσω πρώτα;». Αποζητά ιεραρχία, προτεραιότητες. Φτιάξε ένα πλάνο με σαφείς στόχους, ώστε έχεις ξεκάθαρο ορίζοντα με όσα θέλεις να κάνεις.

Αιτία Νο2: Η πολυπραγμοσύνη σου

Σίγουρα το multi-tasking κατατάσσεται στα επαγγελματικά assets, κυοφορεί όμως σημαντικούς κινδύνους. Όταν κάνεις πολλά πράγματα την ίδια στιγμή, διασκορπίζεις την ενέργειά σου και δεν κάνεις focus σε ένα πράγμα, ώστε να προσδώσεις σε αυτό μεγαλύτερη έμφαση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην «εξειδικεύεσαι». Διάλεξε ένα πράγμα για να διοχετεύσεις την εξέλιξή σου και να μπορέσεις να δεις πρόοδο.

Αιτία Νο3: Η αναβλητικότητά σου

Ο λαός δε λέει τυχαία πως «ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα μην το αφήνεις για αύριο», ή ότι «στη βράση κολλάει το σίδερο». Όσο αναβάλλεις υποχρεώσεις, δημιουργείς ένα λόφο από αυτές, έτοιμο να καταρρεύσει επάνω σου.

Αιτία Νο4: Οι μειωμένες αντοχές σου

Όταν σωματικά ή και ψυχολογικά, νιώθεις αδύναμος, απομακρύνεσαι και από τον πιο μικρό στόχο. Κάθε στόχος απαιτεί δημιουργικότητα, εγρήγορση, ηρεμία νου, δηλαδή χαρακτηριστικά που δεν μπορείς να απολαύσεις αν, για παράδειγμα, είσαι άρρωστος, άυπνος, ή ψυχολογικά άστατος. Φρόντισε για την ισορροπία σου συνολικά, ώστε να είσαι σε ετοιμότητα.

Αιτία Νο5: Η τελειομανία σου

Άλλο ένα μεταμφιεσμένο πλεονέκτημα. Το να είσαι τελειομανής, σε κάνει άριστο στο αποτέλεσμα, αλλά πολύ αργό. Πάντα θα βρεις κάτι να αλλάξεις για να φτάσεις στην τελειότητα. Προσπάθησε να ελέγξεις αυτή την τάση γιατί η «τελειομανία» μπορεί να έχει το τέλειο μέσα της, κουβαλάει όμως και την ίδια τη «μανία».

tsemperlidou