13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές και ξένες παραγωγές για να περάσεις το βράδυ του Σαββάτου!

«Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3» (2019) σκηνοθεσία Ντιν ΝτεΜπλουά

Κινούμενα Σχέδια – Στη νέα ταινία, ο επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους.

Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ.

Ο Ψάρης και ο Φαφούτης καλούνται να αφήσουν την ασφάλεια του μοναδικού σπιτιού που έχουν γνωρίσει, για ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό τη συναρπαστική μάχη σε μυθικούς κόσμους, απέναντι στο τρομερό κακό που απειλεί τους πάντες.

Το πεπρωμένο τους θα είναι να παλέψουν ενωμένοι, με αυταπάρνηση, μέχρι τα βάθη της Γης, για όλες τις «αξίες» που έχουν αποκτήσει μαζί στις περιπέτειές τους και για όλα όσα έχουν μάθει να θεωρούν «ιδανικά». Κάπως έτσι θα δοκιμαστεί καθοριστικά και η δύναμη της φιλίας τους.

*Star, Σάββατο 21/10, στις 21:00

«Γαμπρός απ’ το Λονδίνο» (1967) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κώστας, ένας νεαρός που εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του κυρίου Περικλή, είναι αρραβωνιασμένος με την κόρη του, η οποία όμως είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Μια μέρα, θα βρεθεί στο δρόμο του η Μαίρη, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει επειδή την εγκατέλειψε ο Άγγλος αγαπημένος της.

Αφού την σώζει, ο Κώστας πείθεται να υποδυθεί τον πλούσιο Άγγλο φίλο της, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει των αυστηρών αρχών πατέρα της Κυριάκο. Και ενώ στην αρχή πάνε όλα ρολόι, ο αδελφός της Μαίρης γίνεται η αιτία να αποκαλυφθεί η διπλοπροσωπία του Κώστα και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νόρα Βαλσάμη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Ελένη Ζαφειρίου, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

*Alpha, Σάββατο 21/10, στις 21:00

«Κορίτσια για Φίλημα» (1965) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία – Η Ρένα (Ρένα Βλαχοπούλου), διευθύντρια ελληνικού τουριστικού γραφείου στη Νέα Υόρκη, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα, μαζί με την ανιψιά της Τζένη (Ζωή Λάσκαρη).

Ο αδελφός της Ρένας έχει ανάγκη από κάποια κεφάλαια για μια δουλειά, και έτσι, η Ρένα τρέχει στη Ρόδο για να συναντήσει τον επιχειρηματία Πέτρο Ράμογλου, που μπορεί να συνδράμει οικονομικά.

Ο υιός Ράμογλου (Ανδρέας Ντούζος), ο Ανδρέας, και ο φίλος του Κώστας (Βουτσάς) ενδιαφέρονται να μπουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ξετρελαίνονται με την Τζένη και αποφασίζουν να την κατακτήσουν, αλλάζοντας ρόλους.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Ανδρέας Ντούζος, Χλόη Λιάσκου.

*Skai, Σάββατο 21/10, στις 21:00

«Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο» (1959) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Ένας νεαρός φτωχός καθηγητής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) προσλαμβάνεται δοκιμαστικά ως φιλόλογος σε ένα ιδιωτικό σχολείο θηλέων και έρχεται αντιμέτωπος με τα κακομαθημένα πλουσιοκόριτσα.

Μια όμορφη μαθήτρια, η Λίζα Παπασταύρου (Αλίκη Βουγιουκλάκη), ταλαιπωρεί διαρκώς τον νεοφερμένο καθηγητή και εκείνος αναλαμβάνει – πάντα με την άδεια του λυκειάρχη (Χρήστος Τσαγανέας) – να την συμμορφώσει. Η Λίζα προσπαθεί να εκδικηθεί τον καθηγητή με διάφορες μικροαπάτες, αλλά ένα ειδύλλιο μεταξύ τους θα περιπλέξει την κατάσταση.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Χρήστος Τσαγανέας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

*Ant1, Σάββατο 21/10, στις 21:00

«Made in Italy» (2020) σκηνοθεσία Τζέιμς Ντάρσι

Ρομαντική κομεντί – Ο Τζακ θα χρειαστεί να ταξιδέψει με τον απόμακρο πατέρα του, Ρόμπερτ, στη μαγευτική Τοσκάνη, προκειμένου να ανακαινίσουν το εξοχικό που έχουν κληρονομήσει από τη μητέρα του, που πέθανε πρόσφατα σε δυστύχημα. Ένα γεγονός που θα τους φέρει κοντά, καθώς η σχέση πατέρα-γιου μέχρι τώρα ήταν ανύπαρκτη, αλλά και αντιμέτωπους με διλήμματα και ανατροπές, όταν ο έρωτας χτυπήσει την πόρτα του… εξοχικού με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Βαλέρια Μπιλέλιο, Μάικλ Ρίτσαρντσον, Λίντσεϊ Ντάνκαν

*Open, Σάββατο 21/10, στις 21:00

«Digger» (2020) σκηνοθεσία Τζώρτζης Γρηγοράκης

Δραματική – Το Digger είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας.

Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή.

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη, Θίο Αλεξάντερ, Θύτης, Μιχάλης Ιατρόπουλος.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 21/10, στις 22:00

«Ο Πέρσι Τζάκσον & οι Ολύμπιοι: Η Κλοπή της Αστραπής» (2010) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο επιρρεπής σε μπελάδες Πέρσι Τζάκσον, αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο αλλά αυτό είναι το λιγότερο, που θα έπρεπε να τον απασχολεί. Αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, οι Θεοί του Ολύμπου μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τα βιβλία μυθολογίας του Πέρσι στην πραγματική ζωή!

Ο Πέρσι μαθαίνει πως ο πραγματικός του πατέρας είναι ο Ποσειδώνας, Θεός της Θάλασσας, πράγμα που σημαίνει πως ο Πέρσι είναι ημίθεος. Παράλληλα, ο Δίας κατηγορεί τον Πέρσι για την κλοπή της αστραπής του, η οποία αποτελεί όπλο μαζικής καταστροφής.

Μια συγκλονιστική περιπέτεια, που κρύβει αμέτρητους κινδύνους, ξεκινά για τον Πέρσι και τους φίλους του…

Παίζουν: Λόγκαν Λέρμαν, Μπράντον Τ. Τζάκσον, Πιρς Μπρόσναν, Ούμα Θέρμαν, Ροζάριο Ντόσον, Σον Μπιν, Κάθριν Κίνερ

*Star, Σάββατο 21/10, στις 23:15

«Volcano» (1997) σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Δραματική Δράσης – Μια ακόμα ήρεμη ημέρα ξημερώνει στο Λος Άντζελες. Ο Μάικλ Ρορκ (Τόμι Λι Τζόουνς), υπεύθυνος εκτάκτων αναγκών της πόλης, πιστεύει όμως ότι κάτι τρέχει με το υπέδαφος και καλεί για βοήθεια τη γεωλόγο Έιμι Μπαρνς (Αν Χέσι).

Ένας σεισμός είναι το πρώτο μόνο δείγμα για την κόλαση που θα επακολουθήσει. Ένα ηφαίστειο που κρύβονταν κάτω από την πόλη εξαπολύει την ενέργεια του και η πόλη κινδυνεύει με ολικό αφανισμό.

Παίζουν: Αν Χέσι, Τόμι Λι Τζόουνς, Γκάμπι Χόφμαν, Ντον Τσιντλ, Ζακελίν Κιμ

*Skai, Σάββατο 21/10, στις 23:20

«Κατάσκοπος κατά Τύχη» (2001) σκηνοθεσία Τέντι Τσαν

Δράσης – Οι περιπέτειες ενός πωλητή, που από τη μια στιγμή στην άλλη γίνεται ήρωας αποτρέποντας μια απόπειρα ληστείας, συναντά τον ετοιμοθάνατο πατέρα του που δεν γνώρισε ποτέ και βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση διακίνησης ενός επικίνδυνου ιού.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Έρικ Τσανγκ, Βίβιαν Χσου.

*Alpha, Σάββατο 21/10, στις 00:15

«Κόναν ο Βάρβαρος» (2011) σκηνοθεσία Μάρκους Νίσπελ

Δράσης Περιπέτεια – Η αναγέννηση του μυθικού ήρωα Κόναν (Τζέισον Μομόα) και της εκδίκησης που ζητά για τον θάνατο των γονιών του.
Ο θρυλικός βάρβαρος επιστρέφει σε μια επική περιπέτεια που κόβει την ανάσα.

Ο άγριος βάρβαρος πολεμιστής Κόναν, ξεκινά ένα ταξίδι για να πάρει την εκδίκηση που περίμενε τόσα χρόνια σκλαβωμένος. Στο ταξίδι αυτό όμως συνειδητοποιεί ότι είναι η μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία των μεγάλων εθνών της Ιμπόρια, που απειλούνται από έναν βασιλιά, που διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις του κακού.

Μόνος του ενάντια σε θανάσιμους αντιπάλους, τρομακτικά τέρατα και αντίξοες συνθήκες, ο Κόναν αμείλικτος απέναντι στους εχθρούς θα παλέψει μέχρι την τελευταία πνοή του.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Ρον Πέρλμαν, Ρόουζ Μακ Γκόουαν, Στίβεν Λανγκ, Ρέιτσελ Νίκολς

*Star, Σάββατο 21/10, στις 02:00

«Gangland» (2017) σκηνοθεσία Γκρεγκ Χολ 

Αστυνομική, δράσης – Μέσα σε λίγα χρόνια, τρεις γκάνγκστερ μονοπωλούν την αγορά ναρκωτικών του Έσεξ, επιβάλλοντας την κυριαρχία τους με βία και τρομοκρατία, χωρίς να λυπούνται ή να σκέφτονται τις ανθρώπινες ζωές που καταστρέφουν. Μέχρι που συναντούν το βίαιο τέλος που επεφύλασσαν για τους άλλους.

Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεσή τους, ο θρόνος στην κορυφή μένει κενός. Μία ανερχόμενη, νέα γενιά εγκληματιών τον διεκδικεί, αφήνοντας στο διάβα της πτώματα. Η αστυνομία παραμένει αδιάφορη, μιας και κανείς δεν λέει τι συμβαίνει εντός των συμμοριών, μέχρι που ένα επιφανές μέλος μιας από αυτές προσφέρεται να γίνει μάρτυρας κατηγορίας, σοκάροντας τους πάντες με τις αποκαλύψεις του.

Παίζουν: Σαμ Στράικ, Τέρι Στόουν, Κρίστοφερ Έλισον, Μάρτιν Ντιλάνεϊ, Ναόμι Ουίλοου

*Open, Σάββατο 21/10, στις 02:00

«Junior» (1994) σκηνοθεσία Άιβαν Ράιτμαν

Κωμωδία Ρομαντική – Οι επιστήμονες Άλεξ Ες και Λάρι Άρμπογκαστ εργάζονται πυρετωδώς για την παρασκευή ενός πρωτοποριακού φαρμάκου, που εμποδίζει ενδεχόμενη αποβολή του εμβρύου από την κυοφορούσα.

Όμως οι ξαφνικές περικοπές των κυβερνητικών κονδυλίων, και η άρνηση του ινστιτούτου ερευνών να επιτρέψει τη δοκιμή του φαρμάκου σε ανθρώπινο οργανισμό, αναγκάζουν τους δύο επιστήμονες και φίλους να πάρουν το μεγάλο ρίσκο: αποφασίζουν να δοκιμάσουν το φάρμακο και μάλιστα πάνω στον ίδιο τον Άλεξ, καθιστώντας τον… έγκυο!

Όμως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του, ο Άλεξ αρχίζει να δένεται προσωπικά με το έμβρυο.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ντάνι ντε Βίτο, Έμμα Τόμσον, Φρανκ Λαγκέλα, Πάμελα Ρήντ, Αιντα Τορτούρο, Τζέιμς Εκχάουζ.

*Alpha, Σάββατο 21/10, στις 02:15

«After Earth» (2013) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Περιπέτεια – Μετά τη συντριβή του διαστημόπλοιού τους, ο Σάιφερ και ο έφηβος γιος του Κίταϊ βρίσκονται παγιδευμένοι στον πλανήτη Γη, τον οποίο η ανθρωπότητα έχει εγκαταλείψει εδώ και 1000 έτη εξαιτίας κατακλυσμών.

Ο Σάιφερ έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο γιος του πρέπει να εξερευνήσει τον αφιλόξενο πλανήτη Γη προς αναζήτηση βοήθειας.

Αχαρτογράφητες περιοχές, εξελιγμένα άγνωστα είδη που κυριαρχούν στον πλανήτη και ένα ανεξέλεγκτο εξωγήινο πλάσμα είναι μερικά από τα εμπόδια που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο Κίταϊ. Παράλληλα, πατέρας και γιος πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο για να καταφέρουν να επιστρέψουν ασφαλείς.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Ιζαμπέλ Φερμαν, Ζόι Κράβιτζ.

*Mega, Σάββατο 21/10, στις 02:30