Πόσο συχνά πρέπει να απενεργοποιείς το κινητό σου (και οι περισσότεροι το κάνουμε λάθος)

Σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ), το να κλείσουμε εντελώς το κινητό, βοηθά στην προστασία της συσκευής μας από επιθέσεις hacking. Αυτό είναι το πανεύκολο τρικ που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να «θωρακίσουμε» το κινητό μας από ιούς και κυβερνοεπιθέσεις.

Είναι απλό καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να το κλείσουμε και να το ξανανοίξουμε, όσο αστείο κι αν ακούγεται.

Οι περισσότεροι το κάνουμε λάθος. Ακόμη κι όταν η μπαταρία εξαντλείται, συνήθως τρέχουμε να συνδέσουμε το κινητό στον φορτιστή. Πριν κλείσει.

Όμως, το κακόβουλο λογισμικό που αναπτύσσουν οι χάκερς, στοχεύει σε μεγάλο βαθμό στη μνήμη του κινητού τηλεφώνου. Αλλά αν απενεργοποιήσουμε τη συσκευή μας, έστω και για λίγα λεπτά, κανένας κώδικας δεν θα «επιβιώσει» στο ιστορικό της συσκευής.

Πόσο συχνά πρέπει να κλείνουμε το κινητό μας τηλέφωνο; Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα! Ακόμα καλύτερα, θα πρέπει να θυμόμαστε να κλείνουμε ή να κάνουμε επανεκκίνηση στο τηλέφωνό μας ακόμα πιο συχνά.