Ποιες τροφές να αποφύγετε λόγω καύσωνα

Το θερμόμετρο στα ύψη και κάθε κίνησή μας είναι σημαντική προκειμένου να περάσουμε τις ημέρες καύσωνα του καλοκαιριού. Εκτός από το να πίνουμε πολύ νερό, να τρώμε ενυδατικές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά και να παραμένουμε όσο το δυνατόν σε κλιματιζόμενους χώρους, υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε, ανάμεσά τους και οι παρακάτω τροφές που μπορούν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Οι πικάντικες τροφές μπορεί να αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματος και να σας κάνουν να ιδρώσετε ακόμη περισσότερο. Προσπαθήστε να διατηρείτε τη διατροφή σας δροσερή και ελαφριά, με μπόλικα φρούτα και λαχανικά.

Η σόδα και τα αναψυκτικά μπορεί να μοιάζουν μια δροσερή επιλογή, αλλά στην πραγματικότητα επειδή περιέχουν καφεΐνη και ζάχαρη, μπορούν να οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Η καφεΐνη στα αναψυκτικά μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, γι’ αυτό προτιμήστε δροσερούς φρέσκους χυμούς χωρίς ζάχαρη και φυσικά νερό.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι καλή ιδέα σήμερα να καταναλώσετε τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα, τα οποία είναι βαριά και θα σας κάνουν να αισθανθείτε δυσφορία και υποτονικά μια πολύ ζεστή ημέρα. Πείτε «όχι» σε τηγανητές πατάτες, βαριά κρέατα, πίτσες κ.ο.κ. και προτιμήστε σαλάτες.

Αποφύγετε, επίσης, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών και μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο πρήξιμο και φούσκωμα.

Σημειώστε ότι όπως η καφεΐνη, έτσι και το αλκοόλ είναι διουρητικό, που σημαίνει με απλά λόγια περισσότερες επισκέψεις στην τουαλέτα. Αυτό υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Κι επειδή ξέρουμε ότι μια κρύα μπίρα μια τέτοια ημέρα φαντάζει σαν όαση, προσπαθήστε να πίνετε με υπευθυνότητα, τηρώντας τα συνιστώμενα ημερήσια όρια αλκοόλ και εναλλάσσοντας με νερό, ώστε να μείνετε ενυδατωμένοι.

clickatlife