Τι να κάνεις με τα χέρια σου για να μην νιώθεις άβολα με αυτά μπροστά σε κόσμο

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά σε κόσμο και θα νιώσεις άβολα με τη στάση των χεριών σου, καλό θα ήταν να θυμηθείς αυτό το άρθρο.

Βρίσκεσαι σε μια δημόσια εκδήλωση ή σε μια έξοδο και τα χέρια σου δεν ξέρουν πού να σταθούν; Μπορεί να νιώθεις άβολα και να αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις με αυτά. Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνος; Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι έτσι, αλλά υπάρχουν μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις πιο άνετα.

Θυμήσου ωστόσο ότι πέρα από τα χρήσιμα tips η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να ξεπεράσεις οποιαδήποτε αίσθηση αμηχανίας αφού καταλάβεις ότι έχεις τη λύση στα χέρια σου.

Εκφράσου με αυτά

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για να εκφράσεις αυτά που λες. Οι χειρονομίες προσδίδουν ζωντάνια και έμφαση στην ομιλία σου, κάνοντας σε να φαίνεσαι πιο ενδιαφέρον και αφοσιωμένος στην κουβέντα.

Αρχίσαμε τις χειρονομίες

Όταν μιλάς, χρησιμοποίησε φυσικές χειρονομίες για να ενισχύσεις τα λόγια σου. Αυτό όχι μόνο σε βοηθά να αισθανθείς πιο άνετα, αλλά κάνει και την επικοινωνία σου πιο ζωντανή και εκφραστική.

Σταύρωσέ τα

Άλλο ένα «τρικ» που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να σταυρώσεις τα χέρια σου χαλαρά μπροστά σου. Αυτό είναι μια φυσική στάση που δείχνει αυτοπεποίθηση και μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο ήρεμά.

Κράτησε κάτι

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να απασχολήσεις τα χέρια σου είναι να κρατάς κάτι. Ένα ποτήρι με ποτό, ένα πιάτο με φαγητό ή ακόμα και το κινητό σου μπορεί να είναι εξαιρετικές επιλογές. Αυτό όχι μόνο θα σου δώσει κάτι να κάνεις με τα χέρια σου, αλλά θα σε κάνει επίσης να φαίνεσαι πιο χαλαρός και φυσικός.

Άγγιζε ελαφρά αντικείμενα γύρω σου

Αν βρίσκεσαι σε τραπέζι, μπορείς να τοποθετήσεις τα χέρια σου απαλά πάνω στο τραπέζι. Απόφυγε να τα σφίγγεις ή να τα κρύβεις κάτω από το τραπέζι, καθώς αυτό μπορεί να δείχνει άγχος ή νευρικότητα. Εκτός από το τραπέζι μπορείς να αγγίξεις την καρέκλα ή άλλα αντικείμενα κοντά σου. Αυτό μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση σύνδεσης με το περιβάλλον και να μειώσει την αίσθηση αμηχανίας.

Χαλάρωσε

Προσπάθησε να χαλαρώσεις τα χέρια σου και να τα αφήσεις να πέσουν φυσικά στα πλάγια όταν στέκεσαι όρθιος. Θυμήσου να αναπνέεις βαθιά και να χαλαρώνεις. Η αυτοσυγκέντρωση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της νευρικότητας.

Για αυτό υπάρχουν οι τσέπες

Μπορείς επίσης να βάλεις τα χέρια σου στις τσέπες σου, αλλά προσοχή να μην το κάνεις για πολλή ώρα, καθώς αυτό μπορεί να φανεί ως έλλειψη ενδιαφέροντος.

Παίξε με τα αξεσουάρ σου

Εάν φοράς δαχτυλίδια, βραχιόλια ή ρολόι, μπορείς να παίξεις απαλά με αυτά. Είναι ένας διακριτικός τρόπος να κρατήσεις τα χέρια σου απασχολημένα χωρίς να φαίνεται περίεργο.

Κομπολογάκι αγάπη γλυκιά μου

Αν έχεις κόψεις το κάπνισμα, τότε είναι βέβαιο πως γνωρίζεις ότι το κομπολογάκι αποτελεί ένα υγιές κι ασφαλές σιγουράκι για να αντικαταστήσεις αυτή την πολύ κακή συνήθεια. Με το κομπολόι δίνεις στα χέρια σου μια εναλλακτική που μόνο άβολη δεν είναι αφού τα κρατά απασχολημένα ενώ συγχρόνως μειώνει κατά πολύ τη νευρικότητα που φυσιολογικά αισθάνεσαι αφού δεν μπορείς να καπνίσεις.

Σπύρος Σμυρνής