“Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού

Ένα Εβραιόπουλο που φεύγει από το Άουσβιτς επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και βρίσκει πως το σπίτι που έμενε το έχει πάρει ένας δωσίλογος. Τι θα γίνει μετά; Οι απαντήσεις στο έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Μ.Ρέππα-Α.Παπαθανασίου που ανεβάζει το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 19:00, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Τσακίρη η Θεατρική ομάδα Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Entremosotros στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού. 

Είναι μια παράσταση σε καιρό πολέμου. Ένα άρτιο κείμενο με τραγικούς ήρωες και τραγική ιστορία, αλλά παράλληλα και μια ξεκαρδιστική κωμωδία. Οι θεατές φεύγοντας δεν θα είναι ανέμελοι. Θα προβληματιστούν. Υπάρχουν μηνύματα στο έργο. Σχολιάζεται πως οι ανάγκες των ανθρώπων δεν σταματούν ούτε σε περίοδο πολέμου. Και εστιάζει στην αγάπη και στην καλοσύνη

Λίγα λόγια για το έργο: Στα χρόνια της κατοχής στις παρυφές της Θεσσαλονίκης εξελίχθηκε μια συγκινητική, κωμικοτραγική ιστορία. Μόνιμη συντροφιά των ανθρώπων της πόλης, η ανάγκη. Ανάγκη για τροφή, για στέγη, για υγεία, για ασφάλεια ζωής. Ανάγκη για εξασφάλιση της επιβίωσης. Ανάγκη μαζί και ελπίδα, ότι απέναντι στους άδικους νόμους του πολέμου θα υπερισχύσουν η αγάπη και η αλληλεγγύη της ανθρώπινης φύσης.