Συμβουλές κατά του εορταστικού φουσκώματος

Τα Χριστούγεννα πέρασαν (με την ανάλογη κραιπάλη), η Πρωτοχρονιά είναι μπροστά μας και το φαγητό συνεχίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αυτές τις ημέρες. Μπορείτε, όμως, να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα με κάποια απλά τρικ.

Καταρχάς, προς αποφυγήν πρωτοχρονιάτικου φουσκώματος, φροντίστε να μην κάνετε τα ίδια λάθη. Μην υπερκαταναλώσετε φαγητό, ψωμί και λιπαρά, δώστε περισσότερο χώρο στη σαλάτα στο πιάτο σας και μην υπερβάλλετε σε αναψυκτικά, αλκοόλ, κρέας.

Αν ωστόσο το φούσκωμα σας έχει ήδη επισκεφτεί από τα Χριστούγεννα, δοκιμάστε τις εξής συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν:

Πάρτε προβιοτικά. Η υπερκατανάλωση κρέατος και ζάχαρης διαταράσσουν την εντερική χλωρίδα και τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάστασή της. Αν δεν λάβετε συμπλήρωμα, προβιοτικές τροφές είναι το ξινολάχανο, το γιαούρτι, το κεφίρ, το τουρσί.

Δοκιμάστε μπανάνα ή ακτινίδιο. Είναι και τα δύο πλούσια σε κάλιο, το οποίο έχει διουρητική δράση και μειώνει την ποσότητα νατρίου στα ούρα σας. Το υπερβάλλον νάτριο (αλάτι) μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών στο λεπτό έντερο.

Πιείτε λίγο τσάι βοτάνων μετά το γεύμα σας. Το τζίντζερ και ο δυόσμος βοηθούν το πεπτικό και αποτρέπουν τις δυσάρεστες καταστάσεις, ενώ το τζίντζερ είναι το τέλειο αντίδοτο στη δυσπεψία.

Μασουλήστε μερικούς σπόρους κύμινου και καταπιείτε τους με ζεστό νερό. Έχουν αντισπασμωδική δράση και μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

clickatlife