Τα (εκπληκτικά) οφέλη της βιταμίνης D στον οργανισμό σου

Τα οφέλη της βιταμίνης D στον οργανισμό μας είναι πολλά και κάθε τόσο, νέες έρευνες αποκαλύπτουν ακόμη περισσότερα. Τι πρέπει να γνωρίζεις για την χρήσιμη αυτή βιταμίνη;

Στην πραγματικότητα, η βιταμίνη D είναι μια ομάδα ορμονών που βοηθούν στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφορικού άλατος, των μετάλλων που δυναμώνουν τα οστά. Η ανεπάρκεια στη συγκεκριμένη βιταμίνη έχει επίσης συσχετιστεί με πολλαπλή σκλήρωση, οστεοπόρωση, παχυσαρκία και ραχίτιδα. Σύμφωνα με μελέτη από το κέντρο “The Health Supplements Information Service (HSIS)”, οι άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα σε βιταμίνη D είχαν κατά 35% αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις και 14% αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Ποια είναι τα εκπληκτικά οφέλη της βιταμίνης D στον οργανισμό σου;

Είναι σημαντική για την υγεία των οστών

Όταν ο οργανισμός μας δεν έχει αρκετό ασβέστιο, παίρνει από τα δόντια και τα οστά μας (τα οποία αποτελούν έως και το 99% του ασβεστίου του σώματος). Το αποτέλεσμαΑδύναμαεύθρυπτα οστάΗ βιταμίνη D βοηθά το σώμα να απορροφήσει ασβέστιο. “Το ασβέστιο σου χαρίζει γερά οστά και δόντια”, επισημαίνει η διατροφολόγος Fiona Hunter.

Διατηρεί υγιές το ανοσοποιητικό σύστημα

Η βιταμίνη D δίνει μια σούπερ ενίσχυση στο ανοσοποιητικό σου σύστημα. “Μελέτες έχουν δείξει πως τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για λοιμώξεις όπως κρυολόγημα και γρίπη. Άλλες μελέτες έχουν δείξει μια σύνδεση με τη νόσο του Πάρκινσον”.