“Όχι” στις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα – Μέχρι 2 οικογένειες στο τραπέζι

H κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έβαλε «φρένο» στο «Πάσχα στο χωριό» καθώς τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει μεν την εισήγηση της επιτροπής, αλλά η θέση της είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις καθώς υπάρχει ανησυχία για την μεταφορά ιικού φορτίου. Τι είπε για το τραπέζι της Ανάστασης.

Επιπλέον η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν οι ανακοινώσεις για το Πάσχα, το απόγευμα κατά την ενημέρωση της επιτροπής.

Μετακίνηση «Πάσχα στο χωριό»

Η κα Πελώνη για τις μετακινήσεις το Πάσχα είπε πώς, «θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας.»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι.»

Έλεγχοι στις μετακινήσεις – Έως δύο οικογένειες μαζί στο τραπέζι

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι για τις μετακινήσεις, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο να αλλάξει και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 9:00 το βράδυ που είναι τώρα να πάει ίσως στις 11:00.

Ενώ σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως και δύο οικογένειες.