Θρήνος για τον 22χρονο που δολοφονήθηκε στην Κρήτη – Φόβοι για βεντέτα

Σήμερα θα γίνει η κηδεία του 22χρονου που έπεσε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής στο χωριό Αργουλιό Μυλοποτάμου από πυρά 44χρονου που παραδόθηκε χθες στις Αρχές.

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν σήμερα στον 22χρονο πατέρα η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, που αναμένεται να τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία, στις 17:00 το απόγευμα, οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής και θα ακολουθήσει η ταφή του.

Χθες μέσα σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού στον Μυλοπόταμο βαφτίστηκε ο νεογέννητος γιος του 22χρονου (και πήρε το όνομά του) όπως επιβάλει το έθιμο. Ο 22χρονος είχε γίνει πατέρας πριν από περίπου έναν μήνα.

Ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού, παραδόθηκε περίπου στις 11 το πρωί της Δευτέρας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρέθυμνου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Λίγο μετά τις 20:00, πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, υπό δρακόντεια μέτρα, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12:00.

Στη διάρκεια της σύντομης απολογίας του ο 44χρονος παραδέχθηκε την πράξη τουm όπως αναφέρει το Creta24. Χαρακτηριστικά φέρεται να είπε ότι «θόλωσε το μυαλό» του, καθώς είχε προηγηθεί έντονο επεισόδιο με το θύμα.

«Θόλωσα και τον σκότωσα»

Με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο ο 44χρονος καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας του 22χρονου βγήκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου με τον Εισαγγελέα να του ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ο 44χρονος μετά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης μεταφέρθηκε στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνει μέχρι και την απολογία του την ερχόμενη Παρασκευή.

Όταν ο δράστης παραδόθηκε στους αστυνομικούς αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε η ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τον 22χρονο .Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν υπήρχαν προβλήματα μόνο μεταξύ της οικογένειας του δράστη και του θύματος αλλά και μεταξύ των ιδίων των οικογενειών ενώ γίνεται λόγος για «βαρύ» κλίμα στο χωριό που αριθμεί λιγοστούς κατοίκους.

Το σκηνικό φαίνεται να εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις. Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος-με φόντο το μνημόσυνο για τους τρεις μήνες από το θάνατο του πατέρα του 44χρονου -φέρεται να είπε στον δράστη βαριές κουβέντες για νεκρούς και ζωντανούς. Μάλιστα, μπροστά στο επεισόδιο ήταν συγγενείς του 22χρονου αλλά και γείτονες. Κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι είχε πιει κάτι παραπάνω, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τα ευρήματα αλλά και τις καταθέσεις. Ακολούθησε λογομαχία ανάμεσα στον 44χρονο και τον 22χρονο που έληξε λίγο μετά και ο καθένας πήρε το δρόμο του. Λίγο αργότερα ο 22χρονος περπατούσε κοντά στο σπίτι της αδερφής του.

Μπροστα ήταν η ίδια, ο αδερφός του και ο πατέρας του. Τότε ο 44χρονος πέρασε από το σημείο με το αυτοκίνητό του προκειμένου όπως ισχυρίστηκε να πάει στα ζώα του.Εκεί οι δύο άνδρες φέρεται να διαπληκτίστηκαν εκ νέου με τον 22χρονο να φέρεται να επαναλαμβάνει τις βαριές κουβέντες που είχε πει λίγο πριν. Τότε ο 44χρονος έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τον 22χρονο τέσσερις φορές.

Φόβοι για αντεκδίκηση

Το κλίμα στην τοπική κοινωνία του Μυλοπόταμου είναι βαρύ, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών καθώς λόγω του παρελθόντος μεταξύ των δύο οικογενειών υπάρχει ο φόβος της αντεκδίκησης.

Η Αστυνομία είναι επί ποδός παρά το γεγονός ότι η ενέργεια του 44χρονου να παραδοθεί εκτονώνει κάπως την κατάσταση.