Ευχαριστήριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς

Οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) /Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Καστοριάς ευχαριστούν θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου Καστοριάς «ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε.» και το προσωπικό του Ενυδρείου Καστοριάς «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» για την ευγενική και πολύτιμη συνεργασία τους κατά τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστοριάς «Εξερευνώ το Ενυδρείο».

Η δραστηριότητα «Εξερευνώ το Ενυδρείο» υλοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Καστοριάς «Οι Δρόμοι του Νερού – Η Λίμνη της Καστοριάς» και στοχεύει στη γνωριμία των μαθητών/τριών με τα ψάρια των γλυκών νερών της χώρας μας. Με «οδηγό» την ομότιτλη ψηφιακή εφαρμογή μικτής πραγματικότητας, που δημιουργήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Καστοριάς σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι μαθητές/τριες εξερευνούν το Ενυδρείο της Καστοριάς, παρατηρούν τους οργανισμούς του, μελετούν τα πληροφοριακά κείμενα και «ανακαλύπτουν»: α) την αξία των ψαριών για τον άνθρωπο, β) τα μορφολογικά χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές τους με προσαρμοστική αξία, γ) τις διατροφικές τους συνήθειες και δ) τις απειλές τους.

Σχεδιασμένη αρχικά για τη μαθητική κοινότητα, η ψηφιακή εφαρμογή «Εξερευνώ το Ενυδρείο» απευθύνεται επίσης και είναι ελεύθερα διαθέσιμη σε οποιονδήποτε άλλον επισκέπτη του Ενυδρείου της Καστοριάς επιθυμεί να την αξιοποιήσει. Αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής μπορούν να αναζητηθούν στον διαδικτυακό τόπο του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστοριάς (https://kpe-kastor.kas.sch.gr/taleblazer/), καθώς και σε έντυπη αφίσα στην είσοδο του Ενυδρείου.

Στο χρονικό διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2022, συνολικά 529 μαθητές/τριες και 45 εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στο Ενυδρείο της Καστοριάς και γνώρισαν τους οργανισμούς που φιλοξενεί αξιοποιώντας την ψηφιακή εφαρμογή «Εξερευνώ το Ενυδρείο». Οι ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις τους αναδεικνύουν τη δυναμική των συνεργειών, ενθαρρύνουν και ενισχύουν την πρόθεσή μας για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας με το προσωπικό του Ενυδρείου Καστοριάς και τη ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δράσεων.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

Οι εκπαιδευτικοί του Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Καστοριάς