6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πλούσιο το αποψινό τηλεοπτικό πρόγραμμα, με τα κανάλια να μπαίνουν σιγά σιγά σε ρυθμούς φθινοπώρου.

«Επικίνδυνη Οικογένεια» (2013)  σε σκηνοθεσία Λικ Μπέσον

Μπορεί το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να λειτουργεί άψογα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να προστατέψει τους μάρτυρες από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ειδικά, αν πρόκειται για πρώην μέλη της μαφίας που είναι εθισμένα στην παρανομία. Ο Φρεντ Μανζόνι, ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος μετακομίζει με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI. Όμως, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η φύση των ανθρώπων και η οικογένεια Μανζόνι θα υποκύψει ξανά στις εγκληματικές της συνήθειες. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μερικοί «παλιόφιλοι» από τη Νέα Υόρκη αποφασίσουν να επισκεφτούν τη Γαλλία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η γραφική και ήρεμη γαλλική κωμόπολη θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Νταϊάνα Άγκρον, Ρικάρντο ΚορντέροΣενάριο: Λικ Μπεσόν, Μάικλ Καλέο.

*EΡΤ2, Παρασκευή 6/9, στις 23:00

«Στο κέντρο του κύκλου» (2016) σε σκηνοθεσία Ορφέα Περετζή – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ένα ντοκιμαντέρ του Ορφέα Περετζή. Μια λυτρωτική κινηματογραφική καταγραφή της δύναμης του Θεάτρου πάνω στον ηθοποιό, την ψυχή, και τον άνθρωπο. Στην ταινία παρακολουθούμε στιγμιότυπα από την καθημερινότητα τεσσάρων από τους 32 χαρακτήρες της θεατρικής ομάδας Ρόδα. Ενός καθηγητή στατιστικής, ενός ιδιωτικού υπαλλήλου, ενός εργολάβου οικοδομών, και μιας τεχνικού πληροφορικής. Όλοι τους τελείως διαφορετικοί ως χαρακτήρες αλλά την ίδια στιγμή κοινωνοί μιας κοινής, σχεδόν μεταφυσικής, εμπειρίας την ώρα της παράστασης. Μια εμπειρία που τους κάνει να έρθουν πιο κοντά με τον ίδιο τους τον εαυτό.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 6/9, στις 23:00

Non-Stop (2014) σε σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροσκάφους, ο ψυχολογικά ασταθής και αλκοολικός Μπιλ Μαρκς, δέχεται μια σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του. Ο άγνωστος αποστολέας ζητά από τον Μαρκς να διαβιβάσει στην κυβέρνηση πως πρέπει να μεταφέρουν 150 εκ. δολάρια σε ένα λογαριασμό off shore, διαφορετικά θα πεθαίνει ένας επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης κάθε 20 λεπτά. Και ενώ αρχικά οι απειλές παίρνονται μάλλον αψήφιστα, ο πρώτος θάνατος δεν θα αργήσει, κάνοντας την καμπίνα του αεροσκάφους στα 40 χιλιάδες πόδια την πιο κλειστοφοβική σκηνή εγκλήματος…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζουλιάν Μουρ, Άνσον Μάουντ.

*STAR, Παρασκευή 6/9, στις 22.50

«Η Άπιστη» (2002) σε σκηνοθεσία Άντριαν Λιν

Μια 35χρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ, ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας. Ένας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της Έντουαρντ.

Παίζουν:  Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Όλιβιε Μαρτίνεζ.

*OPEN, Παρασκευή 6/9, στις 22:00

«Kαράτε Κιντ -η νέα γενιά» (2005) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Κάιν

Μετά το θάνατο των γονιών της, η 17χρονη Τζούλι Πιρς τα έχει χαμένα. Ενώ ταυτόχρονα γίνεται γυναίκα, είναι μόνη και οργισμένη με τη ζωή. ‘Ετσι, τα βάζει με όλους και με όλα, ακόμη και με τις πιο βίαιες συμμορίες αγοριών του σχολείου. Ο αινιγματικός δάσκαλος του καράτε, ο κύριος Μιγιάγκι, παρακολουθώντας την κρυφά, θα καταλάβει πώς η Τζούλι κατέχει μια δύναμη που δεν έχει ανακαλύψει ακόμη μέσα της. Για να ξεπληρώσει το χρέος του στον παππού της, που του έσωσε τη ζωή στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κύριος Μιγιάγκι αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει την Τζούλι. Σ’ ένα μοναστήρι Βουδιστών, η Τζούλι θα γνωρίσει τα μυστικά ενός καινούριου κόσμου, που θα τη βοηθήσουν να βρει τον εαυτό της και τη δύναμη που θα χρησιμοποιήσει για να νικήσει τους επικίνδυνους αντιπάλους της.

Παίζουν:Pat Morita, Michael Ironside, Hilary Swank.

*ANT1, Παρασκευή 6/9, στις 23:45

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες» (2000) σε σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Ένας Κινέζος ληστής και τυχοδιώκτης, ο Πασπαρτού, καταλήγει κάτω από περίεργες συνθήκες στο στενό φιλικό κύκλο του εκκεντρικού Λονδρέζου Φιλέα Φογκ. Ο Φογκ έχει βάλει σκοπό να γυρίσει τον κόσμο σε 80 μέρες με διάφορα μεταφορικά μέσα, προκειμένου να κερδίσει ένα στοίχημα. Με τη πολύτιμη βοήθεια του Πασπαρτού, ο Φογκ θα διασχίσει τις πιο όμορφες και επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη, θα γνωρίσει τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του 19ου αιώνα και θα ζήσει τις πιο αξέχαστες περιπέτειες.

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Στιβ Κούγκαν, Σεσίλ ΝτεΦράνς, Ρόμπερτ Φάιφ, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Κάρεν Μοκ.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 6/9, στις 21:50