4 ωραίες ιδέες για την Κυριακή σου στην Καστοριά

Αντί να περπατάμε χιλιόμετρα πάνω στους ιμάντες των Γυμναστηρίων, ας περπατήσουμε στην πόλη μας. Φορέστε τα πιο άνετα σας παπούτσια και απολαύστε την Κυριακή στην πόλη συνδυάζοντας την βόλτα και τον καφέ σας με ψυχαγωγία και ωραίες εικόνες γύρω σας. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα κυριακάτικα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα στην Καστοριά.

-Στον κωπηλατικό στίβο του ΔΗΝΑΚ ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς διοργανώνει διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας, με τη συμμετοχή 230 περίπου αθλητών από όλη την Ελλάδα. Ας κάνουμε την ημέρα αυτή μία γιορτή κι ας χειροκροτήσουμε τους αθλητές για την προσπάθειά τους. Στις 13:30 στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΗΝΑΚ, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των αθλητών κι αθλητριών του Ν.Ο.Κ. που διακρίθηκαν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου με την εθνική ομάδα, και θα ακολουθήσουν οι απονομές στα πληρώματα που συμμετείχαν στους διασυλλογικούς αγώνες.

-Μια αλλιώτικη μέρα-Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Ο Δήμος Καστοριάς συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και πιο συγκεκριμένα στην «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», πραγματοποιώντας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σειρά εκδηλώσεων, που ξεκινάνε από τις 11:οο, που σκοπό έχουν να προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και του ποδηλάτου. Ο Δήμος Καστοριάς θα διαθέσει ποδήλατα και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού, προκειμένου να συμμετέχουν με ασφάλεια στις προαναφερόμενες δράσεις. Ας αφήσουμε όλοι μας έστω και για μία ημέρα το αυτοκίνητο στο σπίτι μας και ίσως να μας γίνει και συνήθεια.

-Ο ΟΡΜΟΣ – Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού μας περιμένει, από τις 12 μέχρι 2 το μεσημέρι, νέους και παλιούς φίλους, μικρούς και μεγάλους, έμπειρους και νεοεισερχόμενους στο φαινόμενο του χορού, να ανακαλύψουμε τους μαζί την ομορφιά και τα οφέλη του παραδοσιακού χορού στην ζωή μας!
Στον πεζόδρομο απέναντι από το cafe Passenger, με εκπλήξεις, παιχνίδια, μουσική, τραγούδι και χορό για όλους.

-Στην Καστοριά το καλοκαίρι δεν τελείωσε… έρχεται σήμερα το Waterski Show Event. Ο Όμιλος Θαλάσσιου Σκι Καστοριάς σας προσκαλεί στον χώρο της πλαζ Καστοριάς, στις 16:00, για μια μοναδική επίδειξη από τα όλα τα τμήματα (Waterski Slalom – Wakeboard).