Γ.Κασαπίδης: Αναγκαίο ένα παγκόσμιο συνέδριο γούνας στην Καστοριά

Ανοιχτή σύσκεψη για τα προβλήματα της γούνας πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο (19/10) στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Π.Ε.Καστοριάς, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου, των βουλευτών, του δημάρχου και όλων των φορέων του κλάδου, Σύνδεσμοι, Ομοσπονδία, εκτροφείς κ.ά..

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την συζήτηση προέκυψε η αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο στην Καστοριά για να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα αλλά και να ακουστούν και από όλο το κόσμο που είναι στον κλάδο της γούνας, πως βλέπουν την κατάσταση. Παράλληλα να ακουστούν και οι προτάσεις για το πώς θα είναι η πορεία του κλάδου, πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν οι απειλές που δέχεται, αλλά και πως μπορούν να εκμεταλλευτούν οι γουνοποιοί τις ευκαιρίες.

Ο κ. Κασαπίδης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οι άνθρωποι εδώ έχουν έντονη την αγωνία για το πρόβλημα της γούνας , αλλά έχουν και ολοκληρωμένες και σοβαρές προτάσεις. Είναι μια πρόκληση για την περιφέρεια για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά με τους επαγγελματίες και να δώσουμε προοπτική και λύση στα προβλήματα. Αυτό θα κορυφωθεί στο διεθνές συνέδριο που θα αποφασιστεί από τους γουνοποιούς. Πιστεύω σύντομα εδώ στην Καστοριά και να σηματοδοτήσει μια επανεκκίνηση του κλάδου με στόχο την ανοδική και τροχιά και δημιουργική πορεία».

kastoria365