Η Astra ακύρωσε πτήσεις για Καστοριά – Ανακοίνωση προς το επιβατικό κοινό

Σε ανακοίνωση για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις ακυρώσεις πτήσεων προχώρησε σήμερα η Astra Airlines. Η κρίσιμη ημερομηνία για τις αποζημιώσεις.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται η Astra Airlines, η αεροπορική με έδρα την Θεσσαλονίκη, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια πτητικού έργου. Τις τελευταίες ημέρες έχει προχωρήσει σε ακύρωση αρκετών πτήσεων ενώ έχει απενεργοποιήσει το σύστημα κρατήσεων στην εταιρική της σελίδα. Παράλληλα ένα ακόμη σημάδι που δείχνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση είναι ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Astra Airlines είναι “νεκρό”.

Η Astra Airlines από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου δεν εκτελεί τις πτήσεις της σε Κοζάνη, Καστοριά σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos. Και τη Δευτέρα η γραμμή Αθήνα-Κοζάνη και Αθήνα-Καστοριά δεν εξυπηρετείται από την εταιρεία.

Η ανακοίνωση της Astra:

«Η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό σχετικά με τις πτήσεις που ακυρώθηκαν πρόσφατα ότι τα αιτήματα για την αποζημίωση των επιβατών θα εξεταστούν και θα απαντηθούν μέχρι την 15-11-2019. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και εργαζόμαστε για την ομαλή και εύρυθμη συνέχιση των πτήσεων μας.»

Οι επιχορηγήσεις

Η Astra Airlines εκτελεί αριθμό πτήσεων σε τακτικές αεροπορικές γραμμές παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονων γραμμών) όπως και το δρομολόγιο Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά, όπου το ετήσιο οικονομικό αντιστάθμισμα διαμορφώθηκε σε 660 χιλ. ευρώ, μέχρι και τον Αύγουστο του 2018, οπότε έληξε η σύμβασή της. Στη συνέχεια, τον Αύγουστο του 2018, ελλείψει ανταγωνιστικότερης προσφοράς, ανατέθηκε έως το 2022, εκ νέου στην Astra το Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 2,7 εκατ. ευρώ.