Η αγωνία για το μέλλον της Καστοριάς ήταν αυτό που μας ενέπνευσε

Την αντίδραση των εθελοντών της δράσης με θέμα “πολύχρωμες πεταλούδες”,  προκάλεσε δημοσίευμα σε τοπικά ΜΜΕ, με τίτλο: «Εμπνέει ο νέος Δήμαρχος  τους πολίτες σε διάφορες δράσεις και παρεμβάσεις…».

Μέσω ανάρτησης στο facebook η κα Αφροδίτη Ζούρλα, μέλος του “Στηρίζω την Καστοριά” και συντονίστρια της δράσης “καλλωπισμός σκαλόδρομου 11ης Νοεμβρίου” τοποθετήθηκε σχετικά με την εθελοντική δράση τους και το επίμαχο άρθρο.

Η ανάρτηση της κα Ζούρλα:

Μετά από τέτοια άρθρα, ΑΝΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ για όσους ασχολήθηκαν με τη δράση, αναρωτιέται κανείς, τέτοιοι δημοσιογράφοι εμφανίζονται υπεύθυνοι για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών;

Όταν ένα θέμα που συμπεριλαμβάνει ανακύκλωση, συμμετοχή, εθελοντισμό, καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία έργων τέχνης, τουριστική προβολή, κάποιοι το απαξιώνουν περιγράφοντας το ως <βάψιμο πολύχρωμων τενεκέδων>, αναρωτιέσαι για τον ρόλο της κατευθυνόμενης διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Όταν οι εθελοντικές κινήσεις και οι εμπνεύσεις που γίνονται έργα, παρουσιάζονται ως εκπορευόμενες από την αρχή δεν μπορεί παρά να ανησυχείς για το μέλλον που επιδιώκουν κάποιοι να έχει αυτός ο τόπος…

Όχι, ομολογούμε πως η κατάντια της πόλης μας και η αγωνία μας για το μέλλον της ήταν αυτή που μας ενέπνευσε. Και αντίθετα, περιμένουμε από τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να παρακινηθεί από το πάθος, την έμπνευση και το μεράκι των καλλιτεχνών και των δημοτών της και να στηρίξουν ουσιαστικά την υλοποίηση καλλιτεχνικών δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό, την ενεργοποίηση των πολιτών.

Τα μέλη του <στηρίζω την Καστοριά> προτείνουν ιδέες και καλές πρακτικές από άλλες περιοχές, με την ελπίδα η δημοτική αρχή να τις αξιολογήσει και να συμπεριλάβει κάποιες από αυτές στο στρατηγικό της σχέδιο ανάπτυξης του τόπου που όλοι μας αγαπούμε.

Αφροδίτη Ζούρλα

Μέλος του #στηρίζω την Καστοριά

Συντονίστρια της δράσης <καλλωπισμός σκαλόδρομου 11ης Νοεμβρίου>

Το κείμενο του άρθρου που έφερε αναστάτωση:

Διαβάστε ακόμα: Μια όμορφη πρωτοβουλία που δυστυχώς έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης!