Καστοριά – Αλλού τρως, αλλού πίνεις και αλλού πας και το δίνεις

Τους στίχους του τραγουδιού του  Γιάννη Μηλιώκα “αλλού τρως, αλλού πίνεις και αλλού πας και το δίνεις”, μας θύμισε η σημερινή ανάρτηση Καστοριανού συμπολίτη μας στο facebook.

Η ανάρτηση:

Θέλω να πω κάτι για την αγορά, βλέπω όλα τα εμπορικά καταστήματα να ζητούν από τους Καστοριανούς να στηρίξουν την τοπική αγορά.

Πριν από λίγες μέρες είδα ότι ένα κατάστημα από το οποίο ψώνιζα έκανε eShop. Μιας και είναι η δουλειά μου βέβαια θα προτιμούσα να το έχω κάνει εγώ αλλά όλα καλά μέχρι εδώ.

Φτάνοντας κάτω βλέπω ότι το έχει φτιάξει μια εταιρία από Θεσσαλονίκη. Αυτό με πείραξε και με πείραξε πάρα πολύ, δεν ήθελα σώνει και καλά να απευθυνθεί σε μένα αλλά τουλάχιστο να πάει σε ένα συνάδελφο εδώ στην Καστοριά.

Έψαξα λίγο και είδα ότι κι άλλα site και eShop είναι κατασκευασμένα από εταιρίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, εκτός Καστοριάς γενικότερα.

Καταστήματα δηλαδή που ζητάνε τη στήριξη της τοπικής αγοράς όταν είναι για δική τους εργασία απευθύνονται σε αγορά εκτός Καστοριάς.

Πως θα μου ζητήσει εμένα μετά να τον στηρίξω όταν αυτός δε στηρίζει εμένα. Πως θα ψωνίσω εγώ τα ρούχα μου από σένα όταν εσύ κάνεις το eShop σου στη Θεσσαλονίκη, ας έρθει ο Σαλονικιός να ψωνίσει.

Στήριξη τοπικής αγοράς δεν είναι μόνο τα εμπορικά καταστήματα, είναι τόσοι επαγγελματίες που έχουν αφήσει τις μεγάλες πόλεις και προτίμησαν να δραστηριοποιηθούν στην Καστοριά.

Αυτούς ποιος θα τους στηρίξει;

Δημήτρης Μητσόπουλος