Κολοκυνθού Καστοριάς – Λίγο πριν το… ατύχημα

Λίγο πριν το… ατύχημα. Αυτό τον τίτλο χρησιμοποίησε ο αναγνώστης του mpetskas.com, που μας έστειλε τις φωτογραφίες, για να αποτυπώσει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην Κολοκυνθού.

«Παιδική χαρά», η ελληνική γλώσσα γνωρίζει ακριβώς το ρόλο που επιτελούν τα πάρκα με τις κούνιες, τις τσουλήθρες, τις τραμπάλες, το πόσο αυτά συμβάλλουν στην παιδική χαρά.

Οι παιδικές χαρές όμως βρέθηκαν σε “καραντίνα” από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά το ατύχημα που συνέβη σε μία από αυτές σε παιδάκι στον Άλιμο. Ουσιαστικά απαγορεύτηκε η είσοδος στα παιδιά μέχρι να πιστοποιηθεί  ότι είναι κατάλληλα για αυτά. Μόνο που η πιστοποίηση αυτή από το ελληνικό δημόσιο, θέλεις μήνες ή και χρόνια για να επιτευχθεί.

Έτσι o Δήμος απομάκρυνε τα χαλασμένα-φθαρμένα παιχνίδια, ξήλωσε την παιδική χαρά στην Κολοκυνθού, επειδή θεωρούνταν επικίνδυνη, αφού δεν είχε το ειδικό σήμα ασφάλειας.

Η κατάσταση όμως, ακόμα και σήμερα, είναι απαράδεκτη και θα πρέπει κάποιοι να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα της ασυντήρητης παιδικής χαράς, στην οποία πηγαίνουν για παιχνίδι τα παιδιά του χωριού, αφού βρίσκεται δίπλα στο σχολείο.

Η κατάσταση που επικρατεί ύστερα από την επέμβαση του δήμου, είναι επιεικώς απαράδεκτη και κυρίως ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά, που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να τραυματιστούν μιας και δεν έχει γίνει καμία συντήρηση ή σωστή επισκευή στην παιδική χαρά (ο Θεός να την κάνει) που βρίσκεται στην περιοχή.

Η κατάσταση που βλέπεις, είναι πρόκες να προεξέχουν σε όλη την χαλασμένη ξύλινη περίφραξη, δεν υπάρχουν κούνιες, παρά μόνο μια επικίνδυνη τσουλήθρα και σκουριασμένα σίδερα «παγίδες», να προεξέχουν παντού.

Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να είναι πρωταρχική μέριμνα της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες που θα κατοχυρώνουν συνθήκες ασφάλειας για τα παιδιά που δραστηριοποιούνται και παίζουν σε αυτόν τον χώρο.

*Τις παρακάτω φωτογραφίες, μας τις έστειλε ένας συνειδητοποιημένος γονέας – πολίτης – φορολογούμενος με Δημοτικά Τέλη – του Δήμου Καστοριάς.