Θα τους συναντήσεις και εσύ φέτος το καλοκαίρι

του  Χρήστου Ασλανίδη

Ασλανίδης Χρήστος

Εάν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει  κάτι την χώρα μας, αυτό θα ήταν το γνωστό, παγκοσμίως “Summer in Greece”. Ζούμε στην Ελλάδα, την χώρα του ήλιου, της θάλασσας, της φιλοξενίας και πέρα για πέρα την μητέρα της Μεσογειακής κουζίνας. Τα ατελείωτα χιλιόμετρα ακτογραμμής, οι μαγευτικές παραλίες και τα νησιά μας, αποτελούν κάθε χρόνο πόλο έλξης πολλών τουριστών.

Έπειτα από έναν “φθινοπωρινό” Ιούνιο, τελικά μας έκανε το χατίρι ο καιρός και έστειλε τον Ιούλιο αρματωμένο με υψηλές θερμοκρασίες. Μικροί και μεγάλοι, με την πρώτη ευκαιρία κατέκλεισαν τις παραλίες και ξεκίνησαν τις δικές τους καλοκαιρινές ιστορίες για φέτος. Τι καλύτερο άλλωστε, από μια βουτιά στην θάλασσα σε συνδυασμό με την μαγευτική μυρωδιά του αντηλιακού. Κάθε λογής άτομα, στριμωγμένα κάτω από τις ψάθινες ομπρέλες, χαλαρώνουν και ξεφεύγουν από την καθημερινή ρουτίνα. Ανάμεσα σε όλον αυτό τον κόσμο, θα μπορέσουμε και φέτος να  ξεχωρίσουμε κάποιες κατηγορίες ατόμων στις παραλίες.

  • Οι “ρακετομανιακοί”

Είναι εκείνοι οι τύποι που στέκονται με τις ώρες μπροστά στην ακτή, εκεί που σκάει το κύμα και παίζουν ρακέτες. Αυτός ο εκνευριστικός θόρυβος που αντηχεί στα αυτιά σου κάθε φορά που η ρακέτα βρίσκει την μπάλα, σε συνδυασμό με τις δεκάδες συγγνώμες που σου ζητάνε κάθε φορά που έρχεται πάνω σου το μπαλάκι, είναι ικανά να σε εκνευρίσουν στο άψε σβήσε.

  • Οι “wannabe γόηδες”

Βασικά χαρακτηριστικά για τον εντοπισμό και την αναγνώριση τους: γυμνασμένο σώμα, τατουάζ, αποτρίχωση από την κορφή ως τα νύχια και ο επιδεικτικός τρόπος που κινούνται στον χώρο. Είναι εκείνοι οι τύποι που όλο τον χειμώνα την έβγαλαν μέσα σε μια αίθουσα γυμναστηρίου αγκαλιά με τα βαράκια και είναι τα ίδια άτομα τα οποία δεν θα αφήσουν χαλαρό το σώμα τους καθώς σουλατσάρουν στην παραλία.

  • Οι “ελαφρά ντυμένες νεανίδες”

Είναι εκείνα τα κορίτσια, ηλικίας 16+, τα οποία έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης από τους πωλητές των μαγιό, καθώς πλήρωσαν πολλά για να πάρουν λίγα. Μικροσκοπικά μπικίνι αλλά και ολόσωμα μαγιό,  περιφέρονται στις παραλίες μαγνητίζοντας τα αντρικά αλλά και όχι μόνο, βλέμματα. Αυτή η κατηγορία αλλά και η προηγούμενη, είναι συνήθως σε μία παρέα.

  • Η “κλασική Ελληνίδα μάνα”

Είναι εκείνη η κυρία που έρχεται στο μπιτσόμπαρο με τα παιδιά της και από την πρώτη στιγμή ξέρεις ότι θα σου χαλάσει την ηρεμία σου. Όλα ξεκινούν με τον πρώτο καβγά που θα έχει με τον σερβιτόρο, ο οποίος της εξηγεί πως δεν μπορεί να βγάλει τα ταπεράκια της με το φαγητό από το σπίτι. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της που θα καταφέρει να φουντώσει και τον πιο ήρεμο άνθρωπο, είναι οι τσιρίδες της του τύπου: “Γιαννάκη όχι τόσο βαθιά” ή “Μαρία μην ταΐζεις άμμο την αδερφούλα σου …”.

  • Η παρέα με τους “Σουρόβλακες”

Σήμα κατατεθέν η σορός με τα άδεια μπουκάλια από μπύρες. Είναι εκείνη η παρέα που με το “καλημέρα σας” θα αρχίσουν να πίνουν παγωμένες μπύρες κάτω από τον καυτό ήλιο. Οι φωνές και τα γέλια είναι αναπόσπαστα κομμάτια αυτής της παρέας, μπορεί να κάνουν αρκετή φασαρία αλλά είναι άκακοι. (Μιλάω πάντα εκ πείρας).

  • Ο “πετάω τα σκουπίδια μου όπου βρω”

Κλασικό φαινόμενο για τα Ελληνικά δεδομένα αποτελεί η παρούσα κατηγορία του τύπου που αδιαφορώντας θα πετάξει τα σκουπίδια του κάτω στην άμμο. Ευφυέστατα πλάσματα, φυτεύουν στην παραλία γόπες, με το σκεπτικό και την λογική, μάλλον, ότι θα φυτρώσει κάποια “τσιγαριά”.

 

Υ.Γ.1) ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΛΛΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ.

Υ.Γ.2) Να έχετε ένα όμορφο και αξέχαστο καλοκαίρι.