Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κολυμπάει από τη Ρόδο στο Καστελόριζο

Κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων - Θα διανύσει 140 χιλιόμετρα

Ξεκίνησε σήμερα την προσπάθεια του να κολυμπήσει από τη Ρόδο στο Καστελόριζο, ο κολυμβητής Σπύρος Χρυσικόπουλος. Ο υπεραθλητής, βούτηξε στις 2 μ.μ. από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.

Ο Χρυσικόπουλος θα κολυμπήσει από τη Ρόδο έως το Καστελόριζο και θα διανύσει απόσταση 140 χιλιομέτρων σε διάστημα 48 ωρών.

Στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου βρέθηκε αρκετός κόσμος για να τον χαιρετίσει και ο ίδιος ξεκίνησε το ταξίδι του βλέποντας την ελληνική σημαία να ανεμίζει και ακούγοντας χειροκροτήματα!..

Το εγχείρημά του θα καταγραφεί σε ταινία, με σκηνοθέτιδα  την Δήμητρα Μπαμπαδήμα. Ο 27χρονος αθλητής, έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου κόλπου. Τον κολυμβητή και το εγχείρημα του παρακολουθούν παραπλέοντα σκάφη.

Σημειώνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος, θα τον συνοδεύει ένα σκάφος με πλήρωμα συνοδείας που θα τον τροφοδοτεί και ακόμη ένα πλωτό μέσο, ενώ βέβαια πάνω θα βρίσκονται και οι γιατροί. Επίσης, όλο το «ταξίδι» του προς το Καστελόριζο θα κινηματογραφείται αφού θα είναι μέρος της ταινία

SKAI