Γιατί δεν πρέπει να φορτίζουμε το κινητό μας τη νύχτα

Είναι αργά τη νύχτα, τα μάτια σου κλείνουν και ετοιμάζεσαι να πέσεις για ύπνο. Τότε συνειδητοποιείς ότι η μπαταρία του κινητού σου εξαντλείται και η πρώτη κίνηση που κάνεις είναι να αρπάξεις τον φορτιστή και να τον συνδέσεις με το smartphone σου. Λάθος μεγάλο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν: μην φορτίζετε υπερβολικά το τηλέφωνό σας. Αποσυνδέστε το όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση και οπωσδήποτε μην το ξεχνάτε στη φόρτιση ενώ εσείς κοιμάστε του καλού καιρού.

Η μπαταρία στο κινητό μας είναι σχετικά μικρή και πρακτικά δεν μπορεί να έχει μεγάλη χωρητικότητα. Σε κανονικές συνθήκες, χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να φορτιστεί πλήρως.

«Παρ’ όλο που ένας φορτιστής απενεργοποιεί τη φόρτιση, όταν το τηλέφωνό σας φτάσει στο 100%, ο φορτιστής θα συνεχίσει να φτάνει στο τέλος της φόρτισης κατά τη διάρκεια της νύχτας», λένε οι ειδικοί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το κινητό παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ μιας πλήρους φόρτισης και λίγο κάτω από αυτήν.

Αυτή η τακτική μπορεί να υπερθερμάνει τη συσκευή σας, με αποτέλεσμα να χάσει την παραγωγική της ικανότητα με την πάροδο του χρόνου. Με πιο απλά λόγια, η χωρητικότητα της μπαταρίας μειώνεται και έτσι μειώνεται και η διάρκεια ζωής της.

Στην πιο ακραία περίπτωση, μπορείτε να βάλετε ξυπνητήρι για να αποδεσμεύσετε τον φορτιστή από το κινητό.

TIME