Πώς να παραμείνεις υγιής κατά τη διάρκεια των εορτών

Κάτι το εορταστικό κλίμα, κάτι οι φίλοι που δεν σε αφήνουν να μείνεις λεπτό σπίτι, καταλαβαίνεις πως έφτασε εκείνη η περίοδος του χρόνου που σε παρασέρνει σε κάθε είδους ατασθαλία. Mην υποκύπτεις. Υπάρχουν τρόποι να κρατήσεις τις ισορροπίες και να διατηρήσεις τη σωματική σου υγεία. Ακολουθούν επτά χρήσιμες και απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις πράξη. Δώσε βάση:

1 Πάρε ένα καλό πρωινό

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα πλούσιο πρωινό που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις την όρεξή σου αργότερα μέσα στη μέρα. Διατροφολόγοι συνιστούν μάλιστα την προσθήκη σε αυτό μιας κουταλιάς γιαουρτιού καθώς θα σε βοηθήσει να θωρακίσεις τον οργανισμό σου.

2 Έλεγξε την κατανάλωση αλκοόλ 

Μπορεί να σου φανεί λιγάκι δύσκολο αλλά προσπάθησε να περιορίσεις το αλκοόλ στις τρεις φορές την εβδομάδα. Περιόρισε επίσης τον αριθμό των ποτών που καταναλώνεις. Μια καλή ιδέα είναι κάθε φορά πριν βγεις να έχεις προγραμματίσει τι είναι εκείνο που θα πιεις.

3 Πάρε έναν υπνάκο

Οι οκτώ ώρες ύπνου είναι συνήθως κάτι το ακατόρθωτο αυτήν την περίοδο του χρόνου. Εκείνο, λοιπόν, που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις μια γωνιά και να κλείσεις τα μάτια σου έστω για 30 λεπτά. Θα σε βοηθήσει αρκετά.

4 Μην αφήνεις την γυμναστική

5 Μικρά σνακ το μεγαλύτερο μυστικό

Ένα σωρό γλυκά θα σε περιτριγυρίζουν και εσύ πρέπει να σταθείς στο ύψος σου. Προσπάθησε να συγκρατηθείς κάνοντας μια υγιεινή επιλογή σνακ. Βάλε φρούτα ή ξηρούς καρπούς στο συρτάρι ή στην τσάντα σου. Και να θυμάσαι: Ποτέ μην πας σε ένα πάρτι πεινασμένος.

6 Μείνε ενυδατωμένος/η

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας. Πίνε τακτικά γουλιές κατά τη διάρκεια της μέρας και φρόντισε να εναλλάσσεις τα αλκοολούχα ποτά με ένα ποτήρι νερό κάθε φορά που βρίσκεσαι σε μία εκδήλωση.

7 Φόρα κασκόλ

Και φυσικά, αν δεν θες να περάσεις τις γιορτές άρρωστος φόρα ή κράτα ένα κασκόλ κάθε φορά που βγαίνεις. Τέλος, φρόντισε να προσέχεις όταν αγγίζεις τα μάτια και το στόμα σου για να προστατευτείς από το κρυολόγημα.

Πηγή: Τhe Guardian