Επίσκεψη του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης – Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, μαθητές των τριών τάξεων του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης – Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το άθλημα της κωπηλασίας, στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν θεωρητικά για βασικές αρχές τεχνικής της κωπηλασίας, από τους προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, στη συνέχεια να εξασκηθούν στην πράξη στο κωπηλατήριο και τα εργόμετρα, και τέλος να κωπηλατήσουν στα νερά της υπέροχης λίμνης Ορεστιάδας με τη χρήση του εκπαιδευτικού σκάφους που διαθέτει ο Όμιλος. Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να μάθουν πολύτιμες πληροφορίες και από την Ολυμπιονίκη και μέλος του Δ.Σ. του Ν.Ο.Κ. κ. Χριστίνα Γιαζιτζίδου, η οποία τίμησε με την παρουσία της το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και προσέδωσε προστιθέμενη αξία στην όλη διαδικασία.

Οι εντυπώσεις ήταν πραγματικά πολύ θετικές. Τα παιδιά, αλλά και οι καθηγητές τους, ενθουσιάστηκαν με αυτά που βιώσανε και έδειξαν έμπρακτα πως όταν μία δράση γίνεται οργανωμένα, με όρεξη και διάθεση για ουσιαστικό αποτέλεσμα, τότε τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, με το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε, φιλοδοξεί να παρέχει τις υπηρεσίες προώθησης του αθλήματος της κωπηλασίας σε όλα τα σχολεία της περιοχής, κι όχι μόνο. Οι άνθρωποι του Ομίλου, βρίσκονται σε μια συνεχή προσπάθεια να φέρουν την κωπηλασία στην καρδιά των νέων παιδιών, προκειμένου να τα ενσωματώσουν σε ένα τρόπο ζωής γεμάτο υγεία, με έντονη κοινωνικοποίηση, και ταυτόχρονα επιτυχίες τις οποίες μόνο το άθλημα της κωπηλασίας έχει προσφέρει τόσο απλόχερα στην αθλούμενη νεολαία.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ακολουθούν, από την επίσκεψη και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ν.Ο.Κ.

9

1

2

3

4

5

6

7

8