Μια παρέα Ελλήνων φοιτητών βάζει τέλος στις ουρές αναμονής

Οι ατελείωτες ουρές στις υπηρεσίες έχουν καταλήξει να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων σαν κάτι αναπόφευκτο, αφού πλέον το υποψιάζονται και ξεκινούν χάραμα για να προλάβουν θέση μπροστά στο γκισέ. Άλλοι πάλι παίρνουν άδεια ακόμη κι από τις δουλειές τους για να μη ρισκάρουν τη καθυστέρηση από την πολύωρη αναμονή.

Αυτό το πρόβλημα όμως υπόσχεται να λύσει μια παρέα αποφοίτων του ΕΚΠΑ και του Πολυτεχνείου καθώς δημιούργησαν το Timejack. Πρόκειται για ένα Progressive Web App (PWA) που βοηθά τους πολίτες να αποφεύγουν τις ουρές αναμονής σχεδόν σε κάθε περίσταση, από την συναυλία, στο ΙΚΑ, στην ιατρική κλινική, στα εκδοτήρια, στα μουσεία κτλ. Οι δημιουργοί του, Γιάννης Πάχος, Αναστάσης Μπλέτσης, Πέτρος Δημητρακόπουλος και Κωνσταντίνος Τσιλιβαράκος εξηγούν πώς γεννήθηκε η ιδέα.

«Το Timejack προέκυψε μέσα από το EU-XCEL, έναν Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στον οποίο η ομάδα μας ανέπτυξε αρχικά μια εφαρμογή η οποία είχε σαν στόχο να επιλύσει το πρόβλημα των ουρών αναμονής σε όλα τα λουνα παρκ της Ευρώπης. Αφού κατακτήσαμε το 1ο βραβείο και καταφέραμε να τεστάρουμε την εφαρμογή στο Allou Fun Park, ήρθαμε σε επαφή με επιχειρηματικούς συμβούλους και από το feedback που πήραμε, διαπιστώσαμε πως η αγορά ψάχνει κάτι πιο καθολικό» εξηγούν τα παιδιά.

Με ποιον τρόπο ακριβώς όμως λειτουργεί το timejack;

Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ εύκολη καθώς σύμφωνα με τα παιδιά ο χρήστης δεν έχει παρά να ακολουθήσει μερικά απλά βήματα όπως να επισκεφθεί το timejack.gr και να εγγραφεί δωρεάν. Έπειτα επιλέγει την επιχείρηση/Δήμο που επιθυμεί και βλέπει το μέσο χρόνο αναμονής για εκείνη τη στιγμή ενώ επιλέγοντας στη συνέχεια “Join Queue” ενημερώνεται για το πότε ακριβώς είναι η σειρά του. Στο τέλος πρέπει απλά να προσέρθει μέσα στο χρόνο που θα του έχει δοθεί από την εφαρμογή και εξυπηρετείται χωρίς ουρά. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερο χρόνο δίνεται η δυνατότητα να μεταβεί σε μια θέση (ψηφιακή) στην ουρά πιο μετά.

athensvoice.gr