“Έσκισαν” οι Καστοριανοί δρομείς στον 16ο Olympus Marathon

Κορυφαίοι αθλητές από όλον τον κόσμο, έλαβαν μέρος στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του Ολύμπου, τον “16ο  Olympus Marathon”. Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος, διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μαραθώνιος Ολύμπου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Ο Olympus Marathon είναι ο μοναδικός αγώνας παγκοσμίως, ο οποίος  συµµετέχει, για τρίτη συνεχόµενη χρονιά, στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος, της σειράς Skyrunning World Series της Sky Classic, ανταποκρινόμενος επάξια στις απαιτήσεις των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων αγώνων του κόσμου.

Μεγάλα ονόματα του ορεινού τρεξίματος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό,είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά τη μοναδική φυσική ομορφιά του μυθικού βουνού, την απίστευτη ενέργειά του και ταυτόχρονα να “συναντηθούν” με την ιστορία του.

Οι δικοί μας Καστοριανοί δρομείς είχαν φοβερές επιδόσεις στον «16ο Olympus Marathon»:

3ος Έλληνας ο Θανάσης Παγουνάδης στην πρώτη του φορά στους αγώνες, με 4:45:57

4ος Έλληνας ο Βαγγέλης Νούλας με 5:00:23

18ος Έλληνας ο Θωμάς Παρτσάνης με 5:37:29

Έλαβαν μέρος επίσης ο Μίλτος Μαρκόπουλος και ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος που τραυματίστηκε και δεν κατάφερε να τερματίσει.

Ο Βαγγέλης Νούλας και ο Θωμάς Παρτσάνης  βραβεύτηκαν με την ομάδα του “Kasimis Training”,  που κατέβαλε την 1η θέση του ομαδικού.