5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Είναι Παρασκευή βράδυ και συνήθως έχεις όρεξη να βγεις, μα ο καιρός σε προκαλεί να μείνεις σπίτι αγκαλιά με την κουβέρτα σου και να απολαύσεις τις ταινίες που παίζουν σήμερα το βράδυ στην τηλεόραση:

«Αγνωσία» (2010) σε σκηνοθεσία Ευγένιο Μίρα

Η Χοάνα Πρατς πάσχει από αγνωσία, μια παράξενη νευροψυχολογική ασθένεια που επηρεάζει την αντίληψη της. Αν και τα μάτια και τα αυτιά της είναι σε άριστη κατάσταση, το μυαλό της δεν μπορεί να ερμηνεύσει τα ερεθίσματα που λαμβάνει μέσω αυτών. Ως η μόνη που ξέρει το βιομηχανικό μυστικό που άφησε πίσω του, ο πατέρας της, η αινιγματική νεαρή κοπέλα θα γίνει το θύμα ενός απειλητικού σχεδίου, που σκοπό έχει να αποσπαστούν πληροφορίες μέσα από τις συγχυσμένες της αισθήσεις.

Παίζουν:Εδουάρδο Νοριέγα, Φελίξ Γκόμεθ, Μπάρμπαρα Χουενάγα, Μαρτίνα Γκέντεκ, Σεργι Ματέου.

*EΡΤ2, Παρασκευή 1/11, στις 23:00

«Λευκοί Ιππότες» (2015) σε σκηνοθεσία Γιοακίμ Λαφός – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ο Ζακ, υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Move for Kids, σχεδιάζει μια σημαντική αποστολή. Εκείνος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να μεταφέρουν 300 ορφανά, θύματα του εμφύλιου πολέμου, από το Τσαντ στη Γαλλία προκειμένου να υιοθετηθούν από γαλλικές οικογένειες. Παράλληλα, η Φρανσουάζ, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, έχει προσκληθεί να καλύψει τηλεοπτικά αυτή την αποστολή καταγράφοντας με την κάμερά της τα γεγονότα ώστε να επικυρωθεί ο ουμανιστικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Βιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα μιας χώρας σε πόλεμο και τις πολιτικές διαστάσεις του εγχειρήματος, σταδιακά τα μέλη της ΜΚΟ αλλά και η Φρανσουάζ βλέπουν τις τακτοποιημένες πεποιθήσεις τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση και έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια και τις αληθινές διαστάσεις της ανθρωπιστικής παρέμβασης.

Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Βαλερί Ντονζελί, Ρεντά Κατέμπ, Λουίζ Μπουργκουάν.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 1/11, στις 23:00

«Απαγωγή» (2017) σε σκηνοθεσία Λούις Πριέτο – ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Μια μέρα στο πάρκο, σαν όλες τις άλλες ξαφνικά, μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν η Κάρλα αντιλαμβάνεται ότι άγνωστοι αρπάζουν τον 6χρονο γιο της, τον πετάνε στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και απομακρύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.Το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες κυκλοφορίας και η Κάρλα αν δεν θέλει να χάσει τον παιδί της για πάντα πρέπει να καταδιώξει η ίδια το άγνωστο αυτοκίνητο. Σε μια τρελή κούρσα ενάντια στο χρόνο.

Παίζουν:Χάλι Μπέρι, Σατζ Κορία, Κρις Μακ Γκιν.

*STAR, Παρασκευή 1/11, στις 21:00

«Οι λησταρχίνες» (2006) σε σκηνοθεσία Γιόακιμ Ρένινγκ, Έσπεν Σάντμπεργκ

Η Σάρα είναι κόρη ενός πλούσιου τραπεζίτη, με ευρωπαϊκή παιδεία. Η Μαρία είναι κόρη μίας φτωχής αγροτικής οικογένειας, που δεν ξέρει και πολλά από savoir vivre. Οι δυο τους έχουν ελάχιστες πιθανότητες να μοιραστούν το ίδιο πεπρωμένο, ενώ οι αγεφύρωτες κοινωνικές τους διαφορές τις έχουν κάνει να μισούν η μία την άλλη. Μέχρι τη στιγμή που η απόφαση ενός απεσταλμένου της New York Bank & Trust να αποσπάσει παρανόμως μεγάλα κομμάτια μεξικάνικης γης για να περάσει από εκεί ο καινούριος σιδηρόδρομος, τις μεταμορφώνει στο πιο αχτύπητο και διαφορετικό δίδυμο λησταρχίνων που έχει γνωρίσει ποτέ η άγρια Δύση.

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Σάλμα Χάγιεκ, Στιβ Ζαν

*OPEN, Παρασκευή 1/11, στις 21:00

«Ο Βασιλιάς των λιονταριών» (1994) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Άλες, Ρομπ Μίνκοφ

Ο Σίμπα, ένα μικρό λιοντάρι γεμάτο θάρρος και δίψα για ζωή, προορίζεται να γίνει ο μελλοντικός βασιλιάς της ζούγκλας μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του. Όμως, ο φθονερός θείος του, ο Σκαρ, που επιβουλεύεται το θρόνο, έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του. Αφού αρχίσει να χειραγωγεί τον μικρό Σίμπα, πείθοντάς τον ότι ευθύνεται για το θάνατο του πατέρα του, σύντομα το μικρό λιοντάρι θα οδηγηθεί απεγνωσμένο στην αυτοεξορία. Η προσωπική του περιπέτεια θα αποκτήσει άλλο νόημα, όταν στη ζωή του μπουν δύο απρόβλεπτα πλάσματα, ο Τιμόν και ο Πούμπα, που ζουν σύμφωνα με το μότο «Hakuna Matata» (καμιά ανησυχία).

Φωνές: Ζαχαρίας Ρόχας, Αλεξάνδρα Παυλίδου, Αλέξης Σταυράκης, Κώστας Καστανάς, Ντάνος Λυγίζος.

*ALPHA, Παρασκευή 2/11, στις 21:50