4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αν ο κρύος καιρός του μήνα σε κρατάει μέσα μην αγχώνεσαι. Μπορείς να καθίσεις σήμερα στο ζεστό σου σπίτι και να χαλαρώσεις βλέποντας μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Το βαρύ πεπόνι» (1977) σε σκηνοθεσία Παύλου Τάσιου

Έχοντας απογοητευτεί από την κατάσταση στο χωριό του, ένας άνδρας θα βρεθεί στην Αθήνα να ψάχνει για σπίτι και δουλειά. Αφού βολευτεί όπως όπως, θα παντρευτεί με την κουνιάδα του φίλου του, αλλά θα δυσκολεύονται και πάλι λόγω της εμμονής του να μη θέλει δουλειά υπαλλήλου.

Παίζουν: Μίμης Χρυσομάλλης, Κατερίνα Γώγου, Αντώνης Αντωνίου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Μερόπη Ιωαννίδου, Κώστας Μέσαρης, Γιώργος Ματθαίου, Γιώργος Κυρίτσης κ.ά.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 19/11, στις 23:20

«Ώρες αγωνίας» (1990) σε σκηνοθεσία Μάικλ Τσιμίνο

Ενας ψυχωτικός δραπέτης καταφεύγει σε μια βίλα και κρατά ομήρους τα μέλη μιας υπό διάλυση οικογένειας, που βρίσκει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της.

Παίζουν: Μίκι Ρουρκ, Άντονι Χόπκινς, Μίμι Ρότζερς, Κέβιν Λιντς.

*OPEN, Τρίτη 19/11, στις 21:00

«Εθνική Ασφάλεια» (2003) σε σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν 

Ο Ερλ Μοντγκόμερι, αν και ταλαντούχος υποψήφιος αστυνομικός, αποβάλλεται από την Ακαδημία λόγω της εκκεντρικής συμπεριφοράς του και καταλήγει να δουλεύει ως φύλακας. Έπειτα από μια παρεξήγηση, κατηγορεί τον αστυνομικό Χανκ Ράφερτι για βίαιη συμπεριφορά και γίνεται αιτία να υποβιβαστεί κι εκείνος. Οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν τυχαία και θα μπλέξουν στα πόδια ενός λαθρέμπορου που θέλει να τους σκοτώσει. Αν βέβαια προλάβει και δεν έχουν ήδη σκοτωθεί μεταξύ τους!

Παίζουν: Μάρτιν Λόρενς, Στιβ Ζαν, Κολμ Φεόρε, Έρικ Ρόμπερτς.

*ΣΚΑΙ, Τρίτη 19/11, στις 23:00

«Η Τιμωρός» (2011) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Η Mallory Kane προσλαμβάνεται από διάφορες παγκόσμιες οργανώσεις για να εκτελέσει αποστολές που οι κυβερνήσεις δεν μπορούν επίσημα να επιτρέψουν. Μετά από μια αποστολή για τη διάσωση ενός ομήρου στη Βαρκελώνη, η Mallory γρήγορα αποστέλλεται σε άλλη αποστολή στο Δουβλίνο. Όταν η επιχείρηση πάει στραβά, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όλες της τις δεξιότητες, τα κόλπα της και τις ικανότητες για να ξεφύγει από ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό, και να επιστρέψει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, να προστατέψει την οικογένειά της και να εκδικηθεί εκείνους που την πρόδωσαν.

Παίζουν: Τζίνα Καράνο, Μάικλ Φασμπέντερ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ.

*Open, Τρίτη 19/11, στις 23:00