3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μπορεί ο καιρός του Δεκεμβρίου να μην λειτουργεί σαν καλή δικαιολογία για την ακύρωση των σχεδίων, όμως αυτό δεν αλλάζει κάτι. Κάθισε στον αναπαυτικό σου καναπέ, χαλάρωσε, βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες και απόλαυσε το.

«Τζίντζερ και Ρόζα» (2012) σε σκηνοθεσία Σάλι Πότερ

Δύο έφηβες, η Τζίντζερ και η Ρόζα είναι αχώριστες. Κάνουν μαζί κοπάνες από το σχολείο, συζητούν για τον έρωτα, τη θρησκεία και την πολιτική και κάνουν μεγάλα όνειρα. Η απειλή όμως του πυρηνικού πολέμου ρίχνει σκιές στις ζωές τους. Ενώ η Τζίντζερ στρέφεται προς την ποίηση και τις διαδηλώσεις, η Ρόζα καπνίζει και βγαίνει με αγόρια. Και οι δυο επαναστατούν ενάντια στις μαμάδες τους, τη χωρίς σύντροφο μαμά της Ρόζα, Ανούσκα και τη δυσαρεστημένη από τη ζωή της ζωγράφο μαμά της Τζίντζερ, Νάταλι. Ο Ρόλαντ, ο ειρηνιστής πατέρας της φαίνεται στα κορίτσια ρομαντικός και μποέμ. Ενθαρρύνει τον ακτιβισμό της Τζίντζερ, ενώ η Ρόζα αρχίζει να τον βλέπει με τελείως άλλα μάτια. Καθώς οι γονείς της Τζίντζερ συγκρούονται και χωρίζουν και η πυραυλική κρίση στην Κούβα κλιμακώνεται, η κολλητή φιλία των δύο κοριτσιών γίνεται συντρίμμια και η Τζίντζερ, σε αυτή τη στιγμή της προσωπικής της απόγνωσης κρέμεται από την ελπίδα και τον αγώνα της να σώσει τον κόσμο.

Παίζουν: Ελ Φανινγκ, Άλις Ένγκλερτ, Κριστίνα Χέντριξ, Αλεσάντρο Νίβολα

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 19/12 στις 23:00

«Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου» (2006) σε σκηνοθεσία Τομ Τίκβερ

Ο μοναχικός νεαρός Γκρενούιγ γεννιέται με εκπληκτική όσφρηση, κι έτσι περνά όλη του τη ζωή υπό την κυριαρχία των αρωμάτων. Μεγαλώνει χωρίς αγάπη σε ορφανοτροφείο, και ο μόνος φίλος που αποκτά ποτέ είναι ο Μπαλντίνι, ο αρωματοποιός για τον οποίο δουλεύει. Μια σειρά φόνων θα παρασύρουν στη δίνη τους τον Γκρενούιγ, που τώρα πια μοναδική του επιδίωξη είναι να φτιάξει ή να βρει το τελειότερο άρωμα στον κόσμο.

Παίζουν: Μπεν Γουίσοου, Φρανσέσκ Αλμπιόλ, Ντέιβιντ Κάλντερ, Μπίργκιτ Μίνιχμαϊρ, Ρίτσαρντ Φίλιξ, Σάιαν Τόμας

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 19/12 στις 23:00

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» (1998) σε σκηνοθεσία Τζον Μακ Τίρναν

Ο Τζον Μακ Κλέιν είναι ένας ιδιόρρυθμος αστυνομικός της Νέας Υόρκης.  Τα Χριστούγεννα θα είναι για αυτόν πολύ μοναχικά καθώς η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά βρίσκονται στο Λος Άντζελες.  Αποφασίζει να περάσει μαζί τους τις γιορτές και φορτωμένος δώρα ταξιδεύει στο Λος  Άντζελες, με την ελπίδα πως θα μπορέσει να κάνει μία νέα αρχή με την γυναίκα του. Τον ίδιο προορισμό έχει και ο τρομοκράτης Χαν Γκρούμπερ, ο οποίος σχεδιάζει να καταλάβει το κτίριο της πολυεθνικής στην οποία δουλεύει η Χόλι, η γυναίκα του Μακ Κλέιν και να αρπάξει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Ο Μακ  Κλέιν φτάνει στα γραφεία της γυναίκας του και χαλαρώνει καθώς και εκεί η ατμόσφαιρα είναι γιορταστική. Την ίδια ώρα ο Γκρούμπερ και οι άνδρες του σιγά – σιγά εισέρχονται στο χώρο του κτιρίου. Μιας και είναι Παραμονή Χριστουγέννων το κτίριο είναι άδειο και έτσι ο Γκρούμπερ και οι υπόλοιποι τρομοκράτες αποκτούν εύκολα τον έλεγχο του και κρατάνε όμηρους του εργαζόμενους εκεί. Η παρουσία του Μακ Κλέιν όμως έχει περάσει απαρατήρητη από τους αδίστακτους τρομοκράτες και έτσι ανενόχλητος ετοιμάζεται να τους αντιμετωπίσει και να σώσει τους ομήρους ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η γυναίκα του. Τώρα ο Μακ Κλέιν είναι η μόνη τους η ελπίδα…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπόνι Μπεντέλια, Ρεγκίνα Βελτζόνσον, Πολ Γκλίσον, Γουΐλιαμ Άθερτον

*STAR, Τετάρτη 19/12 στις 23:00