Κατάληψη συμπαράστασης στον μαθητή που τραμπούκιζε την καθηγήτρια

Κατάληψη πραγματοποιούν σήμερα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού, μετά το σάλο που προκλήθηκε, χθες, με το βίντεο που παρουσιάζει μαθητή να τραμπουκίζει καθηγήτρια.

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα το ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, όπου πριν ένα χρόνο μαθητής ΕΠΑΛ τραμπούκισε καθηγήτρια του, προκειμένου εκείνη να του σβήσει μία απουσία.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με την καθηγήτρια να επιφυλάσσεται για το εάν θα κινηθεί νομικά. Στον συγκεκριμένο μαθητή είχε επιβληθεί τότε η ποινή της αποβολής μίας μέρας για την συμπεριφορά του προς την καθηγήτρια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι μαθητές έχουν αναρτήσει πανό το οποίο γράφει «όχι μαθητές στα δικαστήρια». Σημειώνεται ότι πληροφορίες που μετέδωσε, αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος μαθητής είχε θέματα διαχείρισης θυμού.

Η καθηγήτρια με δηλώσεις της στο Open έδωσε τη δική της απάντηση για τον τραμπουκισμό που δέχθηκε και την ψύχραιμη αντίδραση της λέγοντας τα εξής: «Με τα παιδιά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να είμαστε σαν σε εκκλησία. Όμως ακόμη και αν τα παιδιά δεν κάνουν ησυχία μέσα στην τάξη, εγώ πρέπει να είμαι ψύχραιμη. Είμαι εκπαιδευτικός δείχνω τον δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.