Καστοριά: Κάποιοι συνεχίζουν να ψαρεύουν παρέα…

Σε σένα θα απευθυνθώ που βαριέσαι όσο κι εγώ στο σπίτι. Που έχεις συνηθίσει να βρίσκεσαι με κόσμο. Που νομίζεις ότι δεν ανήκεις σε ευπαθή ομάδα και ότι επειδή δεν κολλάς ιώσεις και γρίπη, ο κορονοϊός είναι κάτι που δε σε αφορά.

της Χρυσούλας Κυρατζή

Πιστεύεις πως θα πιεις κι ένα σφηνάκι από το εκλεκτό τσίπουρο που έχει στο ντουλάπι ή θα κατεβάσεις κι ένα ντεπόν και όλα οκ, σωστά;

Αν βήχεις και πονάει ο λαιμός σου θα το αποδώσεις στο τσιγάρο, αν δακρύζουν τα μάτια σου κι έχεις καταρροή φταίει η φύση που σου προκαλεί αλλεργία.

Δεν κολλάς εσύ, είσαι υπεράνω. Αυτά είναι για τους άλλους. Εσύ είσαι «ταύρος».

Γι’ αυτό θα πάρεις τα καλάμια σου, τα «θαυματουργά» δολώματα, θα πάρεις το φίλο σου το Μήτσο, το Γιώργο, το Γιάννη (τυχαία ονόματα, φυσικά)  ένα καφάσι μπύρες και θα πάτε για ψάρεμα και σήμερα το απόγευμα. Όλοι μαζί, όπως συνήθως. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Είστε υγιείς και σε ανοιχτό χώρο, δεν κινδυνεύετε εσείς.

Λοιπόν φίλε μου μάλλον δεν τα κατάλαβες πολύ καλά. Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο πιστεύεις για σένα και τους γύρω σου.

Κλείσανε τα καφέ και μένουμε στο σπίτι δεν σημαίνει πως πηγαίνουμε για ψάρεμα και πίνουμε το καφεδάκι μας εκεί.

Δεν σημαίνει πως τριγυρίζουμε με το αμάξι από σπίτι σε σπίτι για να δούμε καμιά ταινία, ίσως να παραγγείλουμε και καμία πίτσα για την όρεξη.

Δεν σημαίνει πως πηγαίνουμε τα παιδιά να παίξουν με κάποιο συμμαθητή στο σπίτι τώρα που έκλεισε ο παιδότοπος και το σινεμά.

Δε σημαίνει πως καθόμαστε και τα λέμε στο παγκάκι με όποιον συναντούμε στον περίπατο που βγήκαμε για να ξεσκάσουμε.

Δεν σημαίνει ότι σήμερα θα περπατήσω με τις φιλενάδες μου, τώρα που έκλεισαν τα φροντιστήρια και τα σχολεία.

Σκέψου, αξιολόγησε, αποφάσισε. Υπεύθυνα και σοβαρά. Για σένα και τους γύρω σου! 

Η εικόνα είναι της Δευτέρας 16 Μαρτίου, ώρα 7 περίπου:

Χ.Κ – aboutKastoria