Είναι έγκυες, εργάζονται στις ΜΕΘ και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους μας

Την ώρα που ο κόσμος αντιμετωπίζει μια τρομερή πανδημία και πολλές χώρες δεν έχουν δει ακόμη τα χειρότερα, στα νοσοκομεία κάθε χέρι είναι απαραίτητο και κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να λείψει. Ούτε καν οι εγκυμονούσες, γιατροί και νοσηλεύτριες, που παραμένουν στις επάλξεις για όσο καιρό τους επιτρέψει η κατάστασή τους, ώστε να βοηθήσουν όποιον το έχει ανάγκη και να παλέψουν μαζί με τους υπόλοιπους.

Μαζί τους βέβαια, χτυπάνε καθημερινά κάρτα και τα αγέννητα παιδιά τους, όπως μας υπενθυμίζουν αυτές οι 4 νοσοκόμες με μια φωτογραφία που έγινε viral.

Μία από αυτές την ανάρτησε στο facebook με τη λεζάντα:

«Όχι μόνο παρουσιαζόμαστε για δουλειά εν μέσω πανδημίας, αλλά μαζί μας έρχονται  και τα αγέννητα παιδιά μας! Σας παρακαλούμε, να μας έχετε κατά νου κάθε φορά που σκέφτεστε να βγείτε απ’ το σπίτι!»

Αργότερα, δήλωσε στα μέσα:

«Θέλω να ξέρουν όλοι, πως δεν είμαστε μόνο εμείς που εγκυμονούμε που διακινδυνεύουμε την υγεία μας, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι εδώ: γιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές και τεχνικοί ακόμα. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη των πολιτών κι ελπίζουμε αυτή η περίοδος να φέρει μια καλύτερη μέρα για τον τομέα της Υγείας. Είναι η 3η μου εγκυμοσύνη ως νοσηλεύτρια ΜΕΘ, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Πρέπει να κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προστατέψω τον εαυτό μου, το μωρό που κυοφορώ, αλλά και την οικογένειά μου όποτε πηγαίνω σπίτι.»

Η προστασία των γιατρών και νοσηλευτριών που εγκυμονούν είναι, αυτές τις μέρες, ζήτημα του κάθε νοσοκομείου. Σύμφωνα με την νοσοκόμα που ανάρτησε τη φωτό, το δικό της νοσοκομείο έχει λάβει αυστηρά μέτρα προστασίας για ‘κείνη και τις 3 συναδέλφους της.

Παρ’ όλ’ αυτά, εμείς οι πολίτες έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι σ’ εκείνους που δουλεύουν ακατάπαυστα για να φροντίσουν κάθε έναν ασθενή ξεχωριστά, πόσο μάλλον στις γυναίκες αυτές που επιδεικνύουν επιπλέον αυτοθυσία. Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε κίνησή μας αυτές τις μέρες με γνώμονα το καλό όλων μας.

Λίνα Σερέτη -mama365