Μια ανάρτηση βοήθησε μια οικογένεια που ζει την καραντίνα σε ημιυπόγειο 28 τ.μ

Μια ανάρτηση στο Facebook του φωτογράφου Χάρη Παπαδημητρακόπουλου έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας σε μια οικογένεια που βιώνει απίστευτες οικονομικές δυσκολίες.

Ο φωτογράφος αποτύπωσε με τον φακό του το μικρό παράθυρο του ημιυπόγειου στο οποίο μια οικογένεια με δύο παιδιά ζει και περνάει την καραντίνα σε μόλις 28 τετραγωνικά. Οι δύο γονείς που έμειναν ξαφνικά χωρίς δουλειά βρέθηκαν ανήμποροι να συντηρήσουν την οικογένειά τους με συνθήκες περιορισμού και μέτρα κυκλοφορίας.

Ο φωτογράφος έγραψε στην ανάρτησή του:

Δεν είναι όλες οι καραντίνες ίδιες.Οι άνθρωποι αυτοί μου επέτρεψαν να φωτογραφίσω το μοναδικό παράθυρο της ημιυπόγειας γκαρσονιέρας τους,τα είπαμε και λίγο.Το σπίτι είναι 28 τετραγωνικά,η σύζυγος δούλευε σε καφετέρια που τώρα είναι κλειστή,ο σύζυγος απολύθηκε λίγο πριν ξεκινήσει αυτή η κρίση,δούλευε σε εταιρεία security & ακόμα περιμένει την αποζημίωσή του.Έχουν 2 παιδιά 3 & 9 ετών.Έχουν μία τηλεόραση παμπάλαια,δεν έχουν internet,έχουν όμως ένα κινητό τηλέφωνο,το δεύτερο είναι κομμένο.Ευτυχώς ο Δήμος τούς φέρνει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά. Δεν τους έχει πάρει κανείς συνέντευξη, δεν έχουν παίξει και σε σποτάκια για το “Μένουμε σπίτι”».

Η δημοσίευση του Χάρη διαβάστηκε και κοινοποιήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους στο Facebook με την ευχάριστη κατάληξη, να βρεθεί κάποιος ο οποίος προσέφερε άμεσα δουλειά στον πατέρα των 2 παιδιών:

«UPDATE: Πριν λίγο με ενημέρωσε ο σύζυγος πως αύριο ξαναπιάνει δουλειά,κάποιος καλός φίλος από εδώ μέσα θα τον προσλάβει. Τον ενημέρωσα για τις πολύ συγκινητικές αντιδράσεις σας,σας ευχαριστεί και σας παρακαλεί να βοηθήσετε όποιον γείτονά σας έχει ανάγκη. Σας ευχαριστώ κι εγώ.»